Zowel een sauna als een hottub in de tuin gezet

Zowel een sauna als een hottub in de tuin gezet | Kirami

Van links naar rechts in de afbeelding is: Ray Blomqvist, Jonni Blomqvist, Mira Blomqvist, Janne Blomqvist ja Jere Blomqvist

In de tuin van de familie Blomqvist werd zowel een sauna als een hottub van Kirami geïnstalleerd.

 

Kirami was in augustus op bezoek in Porvoo, waar de vijfkoppige familie Blomqvist het hele jaar door geniet van de hottub en de sauna. Voor het sportieve gezin zijn hottub en sauna ook een goede manier om te herstellen na de training.

De familie Blomqvist raakte geïnteresseerd in de FinVision-sauna, toen ze in het voorjaar van 2019 op de Voedselbeurs in Berlijn waren. Het idee om een sauna aan te schaffen was geboren en het gezin maakte een afspraak met een vertegenwoordiger van Kirami op de Tuinbeurs in Helsinki.

– Het idee was om op de beurs alleen een sauna te kopen. Kirami’s directeur Mika Rantanen beval echter ook een hottub aan en dat idee werd uiteindelijk gerealiseerd, vertelt Ray Blomqvist, de vader van het gezin.

 

De familie Blomqvist raakte geïnteresseerd in de FinVision-sauna, toen ze in het voorjaar van 2019 op de Voedselbeurs in Berlijn waren | Kirami
De familie Blomqvist raakte geïnteresseerd in de FinVision-sauna, toen ze in het voorjaar van 2019 op de
Voedselbeurs in Berlijn waren | Kirami

 

Als hottub werd gekozen voor de hoekige Grandy

Een normale hottub viel niet in de smaak bij de familie Blomqvist, maar gelukkig heeft Kirami een ruim assortiment.

– We wilden geen standaard rond model, zodat Kirami het hoekige Grandy-model voorstelde. Die beviel ons meteen, zodat we besloten naast de sauna ook een hottub aan te schaffen.

De sauna en de Grandy-hottub hebben dezelfde kleurzetting, zodat ze mooi bij elkaar passen in de tuin.

– De sauna is uniek met zijn grote, de hele voorkant beslaande raam. Ook de van schorsplanken gemaakte banken en de kleurzetting van de sauna vielen bij ons in de smaak. Bij de hottub waren we naast de vorm gecharmeerd van de grootte en de trap. Alles bij elkaar genomen zag de Grandy-hottub er volgens ons geweldig uit.

 

Als hottub werd gekozen voor de hoekige Grandy​​​​​​​ | Kirami
Als hottub werd gekozen voor de hoekige Grandy | Kirami

 

Gemakkelijke en snelle bestelling

Blomqvist roemt het eenvoudige bestelproces.

– Het bestelproces was eigenlijk te gemakkelijk, omdat we naast de sauna ook nog een hottub aanschaften. Afgesproken werd dat Kirami het vervoer verzorgt. Een vrachtwagen bracht al het materiaal in een keer in de tuin. Het grondwerk voor de sauna en de hottub werd uitgevoerd door een grondverzetbedrijf, maar voor de rest hebben we alles zelf geïnstalleerd. De hottub was begin mei geïnstalleerd en de sauna met Midzomer.

 

Het bestelproces was eigenlijk te gemakkelijk, omdat we naast de sauna ook nog een hottub aanschaften | Kirami
Het bestelproces was eigenlijk te gemakkelijk, omdat we naast de sauna ook nog een hottub aanschaften |
Kirami

 

Sauna en hottub helpen om te herstellen na de sport

Het actieve gezin is tevreden over de aankopen. De middelste zoon Jonni Blomqvist beoefent atletiek en werd in 2018 Fins kampioen onder 22 jaar op de 400 meter horden.   Jonni kwam rechtstreeks van de interlandwedstrijd Finland-Zweden naar de zomerfotosessie van Kirami. De fotosessie werd in augustus thuis bij de familie Blomqvist in Porvoo georganiseerd.

– Onze beide andere zonen, Jere en Janne doen aan hardlopen en floorball. Mijn vrouw Mira doet aan spinning en ik train zelf in de sportzaal. Omdat we allemaal actief zijn, zijn sauna en hottub voor ons een goede manier om te herstellen na een training.

Naast sport en hottub heeft Ray Blomqvist ook een passie voor Amerikaanse auto’s. Op het erf staat een zeldzaam model.

– Dit is een Mercury Cougar XR7 Convertible, bouwjaar 1970. Van dit model met deze uitrusting zijn er maar 48 gemaakt.

Behalve zichzelf houdt de actieve man ook de auto in beweging.

– Onderdeel van deze autohobby is om zaterdagochtend een koffieritje te maken met de buurmannen. ‘s Zaterdags om 7.30 uur haal ik de buurmannen op en rijden we naar het marktplein in Porvoo voor een kop koffie. Tegelijkertijd maken we een ritje en komen om 9.15 weer thuis. Dit hebben we nu al drie zomers gedaan en vanzelfsprekend is het dak de hele weg open.

 

Sauna en hottub helpen om te herstellen na de sport | Kirami
Sauna en hottub helpen om te herstellen na de sport | Kirami

 

 De hottub verenigt het gezin

De FinVision-sauna en de hottub voldoen volledig aan de verwachtingen van het gezin.

– We zijn zeer tevreden en we zijn van plan om de sauna het hele jaar te gebruiken. De bedoeling is dat de hottub in ieder geval met kerstmis en oud en nieuw 38 graden is.

De hottub is ook een manier geworden om samen tijd door te brengen.

– De hottub verenigt het gezin, omdat we er allemaal van willen genieten en er zodoende gezamenlijk tijd in doorbrengen. Zelfs onze hond Truffe gaat gezellig aan de rand van het bad zitten. Als accessoire hebben we bij de hottub een drijvende Water Bass luidspreker gekocht. Fijn om in de hottub te ontspannen met goede muziek.

 

Truffe |  De hottub verenigt het gezin | Kirami
Truffe |  De hottub verenigt het gezin | Kirami

 

Kijk hier voor meer foto’s

 

In de tuin van de familie Blomqvist werd zowel een sauna als een hottub van Kirami geïnstalleerd.