Finland-blogger René Schwarz test de FinVision-sauna

Finland-blogger René Schwarz test de FinVision-sauna | Kirami

Finland-blogger René Schwarz test de FinVision-sauna 

 

Kirami werkte al eerder jarenlang samen met de Duits-Finse blogger René Schwarz. Net zoals wij staat hij altijd open voor nieuwe dingen en soms gekke ideeën, dus tijdens zijn vijf weken durende zomerreis door Finland bracht hij ook een bezoekje aan onze hoofdzetel te Sastamala. Hier testte hij niet alleen de elegante FinVision-sauna; samen met Taina en Konsta van Kirami streamde de kersverse auteur ook vanuit een aangenaam warme hottub en sprak hij over zijn avonturen.   

 

Toen René Schwarz en zijn gezin Sastamala (in het zuidwesten van Finland) en het Kirami-gebouw bereikten, regende het er pijpenstelen. Enkele uren later zou hij echter een livestream starten in de openlucht, en de volgers van de 39-jarige blogger stonden al paraat om hem aan het werk te zien.

- “We besloten om eerst binnen een lekker hapje te eten. Taina en haar team hadden alles al klaargemaakt: er was heerlijke soep en typische taartjes uit Karelia. Wat een gezellige ontvangst!”, aldus René, die er samen met zijn vrouw Carolin en zijn zoon Jari was.

Het gezin had de maaltijd amper nog maar net achter de rug of de hemel klaarde op, en de voorbereidingen voor de stream konden doorgaan. Onze bezoeker, geboren te Berlijn maar sinds zijn prille jeugd dol op Finland, keek er ongelooflijk hard naar uit om eindelijk heerlijk te zweten in de nieuwe FinVision-sauna. Een camera kon natuurlijk niet ontbreken, dus de hele wereld kon René aanschouwen via de Facebook-pagina van zijn FinnTouch-vlog.

 

De kleedkamer van de Kirami FinVision-sauna werd speciaal ontworpen voor de Kirami-sauna, zodat beide modules perfect bij elkaar passen | Kirami FinVision -sauna
De kleedkamer van de Kirami FinVision-sauna werd speciaal ontworpen voor de Kirami-sauna, zodat beide modules perfect bij elkaar passen

 

Facebook-livestream vanuit de sauna

De FinVision-sauna met houtkachel was op voorhand opgewarmd zodat de kijkers thuis perfect konden meegenieten van de authentieke ervaring.

- “Eerst startten we in het model met elektrische kachel. De temperatuur was er niet overdreven hoog, dus konden we het rustig over de details van de FinVision-sauna hebben zonder ons zorgen te maken over de technische apparatuur”, zo verklaarde de halve Fin.

-  Taina, verantwoordelijke voor de Duitse Kirami-sales: “Onze sauna kon tot nu toe rekenen op geweldige feedback van de klanten. Hoe dat komt? Ongetwijfeld omdat het product wordt geleverd als kant-en-klaar product. Voor ons is het uitermate belangrijk dat de klant het product zo vlot mogelijk kan beginnen te gebruiken.”

- “Vervolgens trokken we naar de sauna met houtkachel. Een heerlijk gemikte ‘löyly’ (het gieten van water op de stenen) zorgde ervoor dat mijn brilglazen onmiddellijk besloegen, maar verder was het een ronduit fantastische belevenis. Een unieke ervaring, zeker omdat ik nooit eerder live vanuit de sauna had gestreamd op Facebook”, lacht René.

 

René Schwarz | Facebook-livestream vanuit de sauna | Kirami
René Schwarz; Facebook-livestream vanuit de sauna

 

Rustgevende babbel in de hottub

Na de start in de sauna kon een rustgevend bad in de Kirami-hottub natuurlijk niet ontbreken. Op slechts een paar meter van de sauna stond er al een gezinsversie van de hottub klaar voor de drie ‘hoofdrolspelers’.

 

Na de start in de sauna kon een rustgevend bad in de Kirami-hottub natuurlijk niet ontbreken | Kirami - Warmer feelings.
Na de start in de sauna kon een rustgevend bad in de Kirami-hottub natuurlijk niet ontbreken.

 

In het heerlijk warme water deelde René zijn ervaringen in Finland met Taina, Konsta en de kijkers van de stream, terwijl ze genoten van een lekker frisdrankje en heerlijke hapjes. Vanuit Helsinki trok René met zijn gezin eerst naar Noord-Karelia, waar hij in Itärajan Helmi (in Tohmajärvi) een eerste hottub-livestream uitzond met gastvrouw Riitta Okkonen. Via Rovaniemi reisde het gezin door naar Utsjoki in het uiterste noordelijke puntje van Finland. Na tussenstops in onder andere Tornio en de Vaasa-streek leidde de weg uiteindelijk naar Sastamala en Kirami.

- “Ik ben uitermate dankbaar voor de prachtige momenten, ervaringen en ontmoetingen tijdens mijn reis. Vaak dringen je ervaringen pas echt tot je door wanneer je ze deelt met anderen”.

 

Rustgevende babbel in de hottub | Kirami -Warmer feelings.
Rustgevende babbel in de hottub

 

Eerste eigen boek ‘Geluksplekjes in Helsinki’

Voor de blogger, woonachtig in de buurt van Frankfurt am Main, stond er nog één hoogtepunt te wachten. Op het einde van de hottub-sessie kondigde René Schwarz aan dat er de volgende dag nóg een livestream zou volgen vanuit de Finse hoofdstad – namelijk de officiële voorstelling van zijn allereerste boek ‘Glücksorte in Helsinki’ (Geluksplekjes in Helsinki).

 

René Schwarz | Eerste eigen boek ‘Geluksplekjes in Helsinki’ | Kirami
René Schwarz: Eerste eigen boek ‘Geluksplekjes in Helsinki’

 

- “Ik werkte ruim een jaar aan dit boek, waarin ik 80 zelfgekozen plaatsen in Helsinki in woorden en foto’s voorstel. Bekende plekjes natuurlijk, maar ook vrij onbekende plaatsen die je gelukkig maken en een aantal gloednieuwe plekjes die je in geen enkel ander boek terugvindt.”

De auteur is dolblij met de positieve reacties die hij tot nu toe kreeg, maar kijkt ondertussen alweer richting toekomst.

- “Ondanks de moeilijke tijden kreeg ik al een aantal aanvragen voor live-optredens rond het boek. Over een paar weken vlieg ik opnieuw naar Finland voor een leuke samenwerking, en eind november kijk ik enorm uit naar mijn eerste groepsreis naar Helsinki, die ik organiseer in samenwerking met Fintouring, experts voor Finland-reizen. En natuurlijk zie je me binnenkort nog eens in een Kirami-hottub”, glundert René Schwarz.

 

Finland-blogger René Schwarz | Kirami
Finland-blogger René Schwarz

 

Lees René's reisdagboek van zijn vijf weken durende reis door Finland

Bekijk de livestream vanuit Sastamala op Facebook

Bestel het boek van René Schwarz ‘Geluksplekjes in Helsinki’ in de FinnTouch-webshop