Oostenrijkse hottub-retailer adventureSPA

adventureSPA kende sinds zijn start als Kirami hottub-retailer in 2011 een mooie groei | Kirami

Adventure Spa part 2, 2022

De constante groei van het Oostenrijkse adventureSPA, met een steeds groter aantal hottubs

 

In onze blog uit 2018 spraken we al eens over onze Oostenrijke retailer adventureSPA, waar we al jaren mee samenwerken. Hoog tijd om te kijken hoe het nu met hen gaat.

AdventureSPA startte in 2011 als een kleine eenmanszaak in de tuin van Thomas en Ulrike Werner. Sindsdien kende het bedrijf een constante groei, om in januari 2021 uit te groeien tot een vennootschap met vijf werknemers. 

“Thomas is de baas en een echte allrounder – hij is van zo goed als alles op de hoogte en iedereen kan bij hem terecht met vragen of wanneer klanten problemen hebben en technische info vragen. Ulrike, Thomas’ vrouw, is ook onze baas en houdt zich bezig met sales. Theresa en ik verzorgen de marketing en sales, en Philip is onze vrachtwagenchauffeur en tegelijk onze technieker”, zo vertelt Angela Pointner van adventureSPA.

 

Kirami | Een nieuw, groter en beter gebouw geopend in 2020 | adventure Spa
Een nieuw, groter en beter gebouw geopend in 2020

 

Een nieuw, groter en beter gebouw geopend in 2020

Sinds 2013 had de zaak een showroom en een winkel in Grödig, maar de gebouwen moesten uiteindelijk sluiten voor renovatiewerken. Daarom opende het bedrijf in november 2020 een nieuwe showroom.

“We konden naar een andere plaats in ons dorp Anif trekken. Dit gebouw bood meer mogelijkheden, een beter magazijn en een betere infrastructuur. De oude en nieuwe showrooms liggen op slechts vijf kilometer van elkaar, dus ook na de verhuizing vonden de klanten gemakkelijk de weg naar ons nieuwe gebouw.”

Op deze nieuwe locatie is er veel meer plaats voor de showroom en het magazijn, 600 m² in totaal, plus een aparte kantoorruimte waar we in alle rust kunnen werken. 

“Alles bevindt zich nu op één plek. Voor de verhuizing bevond het magazijn zich naast het hoofdgebouw.”

Eind 2022 organiseerde het bedrijf in de eigen showroom een beurs, waarbij het tegelijk zijn jubileum vierde. 

 

Kirami | Veel mensen in en buiten Oostenrijk wilden hun tuinen verfraaien met hottubs | adventureSPA
Veel mensen in en buiten Oostenrijk wilden hun tuinen verfraaien met hottubs

 

Grotere vraag naar hottubs

Tijdens de crisis van de voorbije twee jaar was er een stijgende vraag naar hottubs. Veel mensen in en buiten Oostenrijk wilden hun tuinen verfraaien met hottubs. Doordat ze niet konden reizen, wilden ze thuis ontspannen, de hottub verwarmen en barbecueën met vrienden.

“Onze klanten hebben het geluk dat ze een tuin hebben voor een hottub. Het komt maar zelden voor dat we een hottub op de vijfde verdieping van een appartementsgebouw moeten plaatsen, al is ook dat al gebeurd!”

De plastic hottubs zijn ongetwijfeld de populairste modellen bij adventureSPA. Angela wijst in het bijzonder op de Comfort Family L, met grijze binnenkant en een buitenbekleding in warmtebehandeld hout. Ook de Original Woody in hout wordt zeer goed ontvangen.

 

De plastic hottubs zijn ongetwijfeld de populairste modellen bij adventureSPA | Kirami
De plastic hottubs zijn ongetwijfeld de populairste modellen bij adventureSPA

 

Groeiende interesse in  Kirami FinVision® -sauna‘s

Sauna’s winnen in Oostenrijk aan populariteit.

“De Kirami FinVision® -sauna Original en de Kirami FinVision® -sauna Nordic misty zijn waanzinnig goede sauna’s. We toonden ze tijdens beurzen en kregen zeer goede reacties. De klanten zijn razend enthousiast over de rustieke Scandinavische stijl van de sauna’s, wat in Oostenrijk eerder uitzonderlijk is.”

Wat de klanten ook waarderen, is het feit dat ze de sauna’s kunnen uitbreiden met andere modules, zoals een kleedkamer of een lounge. Maar ook de mogelijkheid om de draairichting van de deuren te personaliseren, valt goed in de smaak. Met de groeiende vraag naar sauna’s met houtverwarming is het belangrijk om mee te geven dat de moderne Kirami FinVision® -sauna Nordic misty nu uitgerust kan worden met een houtkachel.

“Op onze homepagina zien onze klanten een duidelijke beschrijving van alle mogelijke modules. We zijn ook bezig met een specifieke homepagina voor sauna’s. Zo hopen we de interesse nog meer aan te wakkeren.”

Bekijk de nieuwe saunapagina's van AdventureSPA

 

De vooruitzichten beloven een hogere verkoop en steeds de beste service

In de toekomst streeft adventureSPA ernaar om tevreden klanten te blijven hebben en hun de allerbeste producten en diensten te blijven aanbieden, en natuurlijk de beste prijzen. En ook een steeds grotere verkoop van Kirami-hottubs behoort natuurlijk tot de toekomstplannen.

“Om hierin te slagen moeten we nog meer naamsbekendheid verwerven in Oostenrijk. Mensen moeten over ons spreken, onze showroom bezoeken en producten bij ons kopen. Een tevreden klant zorgt voor reclame bij anderen door te zeggen: “Ga naar adventureSPA, daar helpen ze je zeer goed”. Dat noemen we buzz-marketing.”

Ulrike Werner zegt dat ze veel ervaring hebben met waterbehandeling en dat ze er alles aan doen om mensen een geweldige tijd te bezorgen in hun hottub en met alles wat daarbij komt kijken. Iemand die er iets koopt, kan achteraf rekenen op de allerbeste ondersteuning.

“De nood aan technische ondersteuning wordt in de toekomst alleen maar groter. Ons groeiende klantenbestand leidt tot meer herstellingen en tot een grotere behoefte aan reserveonderdelen. Dat verklaart meteen ook waarom ons bedrijf betrouwbaar personeel nodig heeft.”

 

In de toekomst streeft adventureSPA ernaar om tevreden klanten te blijven hebben | Kirami
In de toekomst streeft adventureSPA ernaar om tevreden klanten te blijven hebben

 

adventureSPA
Gewerbeparkstraße 7, 5081 Anif, Oostenrijk
+43 6246 20301
adventureSPA startpagina