Verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid | Kirami

 

De werknemers zijn Kirami’s sterkste kracht

Zonder onze vakkundige en actieve werknemers zouden we niet Europa’s grootste hottub fabrikant zijn. Tevreden werknemers, een goede en ontspannen werksfeer en lange arbeidsrelaties vormen de basis van onze activiteiten.

We investeren in scholing en welzijn voor onze werknemers. We hebben een zeer gering personeelsverloop en personeel van flink uiteenlopende leeftijden; de jongste werknemers zijn geboren in de jaren-90. Het is prachtig om te zien hoe mensen van verschillende leeftijden samenwerken en over en weer met nieuwe ideeën aankomen.

We krijgen veel werknemers via vakantiewerk, stages en leerovereenkomsten. Het is een goede manier om met het bedrijf kennis te maken en met het soort werk dat hier wordt gedaan. Ook op dit moment hebben we twee medewerkers die naast hun werk bezig zijn met het examen logistiek en gebouwen-onderhoud.

We streven naar een open werksfeer. Onze werknemers nemen actief deel aan verschillende ontwikkelingsprojecten en hebben tegelijkertijd invloed op de inhoud en zinvolheid van het werk. Bij ons kan iemand echt invloed uitoefenen op zijn eigen werk en op de diverse dagelijkse werkwijzen.

 

Vakantiewerk voor de lokale jeugd

Aan de lokale jeugd bieden we de mogelijkheid om via vakantiewerk kennis te maken met het bedrijfsleven. Vakantiewerk is voor velen de eerste kennismaking met het bedrijfsleven en biedt de mogelijkheid om ervaring op te doen, nieuwe dingen te leren en zelf geld te verdienen.

We hebben elk jaar meerdere enthousiaste vakantiewerkers, van wie velen ook de volgende zomer terugkomen bij Kirami. De vakantiewerkers zijn jongeren van verschillende leeftijd en met verschillende   opleidingsniveaus, zodat we proberen voor iedereen zinvol werk te vinden, waarbij ze gebruik kunnen maken van hun vaardigheden. Vakantiewerkers met meer ervaring kunnen ook als taak krijgen om jongeren te begeleiden.

 

Onze gastvrouw zorgt voor een prettige werksfeer

Verantwoordelijkheid | Kirami

 

De werksfeer op kantoor en in de fabriek werd in een keer een stuk beter, toen Pirjo Ojala begin dit jaar als gastvrouw bij ons bedrijf in dienst kwam. Pirjo heeft tot taak om te zorgen voor het schoon en netjes houden van de werkruimten. Ook schenkt ze koffie voor bezoekers. Ze is ook zeer geliefd bij al onze medewerkers, ze heeft voor iedereen een luisterend oor en zorgt voor ons allemaal met veel warmte. Fijn dat we iemand hebben die erop toeziet dat alles soepel verloopt, we zouden haar niet meer willen missen.

 

Een fijne herfst toegewenst!

 

Met vriendelijke groet,
Tommi Suoniemi
hoofd ontwikkeling