De hottub hoort bij het leven – en bij de bruiloft!

De hottub hoort bij het leven – en bij de bruiloft! | Kirami

 

In de zomer van 2017 werden er twee bruiloften gevierd, waaraan Kirami tot haar vreugd mocht deelnemen. Bij een van de bruiloften had een Kirami-hottub een belangrijk aandeel, bij de andere waren onze vrolijke blauwe emmers van de partij.

 

Erja Vauranoja en Juha Jokipii werden op 29-7-2017 thuis in Sastamala in de echt verbonden. Een hottub en Kirami gaven een persoonlijk tintje aan de zomerse bruiloft.

– De hottub neemt een groot deel van ons leven in. Vorig jaar juni werd de hottub bij ons thuis afgeleverd en we hebben uitgerekend dat we tot aan nieuwjaar al 110 hottubdagen hebben gehad, vertelt Juha Jokipii.

Ook familie en vrienden hebben de betekenis van de hottub voor het echtpaar opgemerkt.

– Een goede vriend van ons was in de herfst van 2016 bij ons in de hottub. Hij zei: ”Als jullie trouwen, gebeurt dat vast in de hottub”. Toen werd het idee geboren, stelt Jokipii vast.

 

Van woorden naar daden

De hottub hoort bij het leven – en bij de bruiloft! | Kirami
De hottub hoort bij het leven
– en bij de bruiloft!

De hottub was er al en als extra rekwisiet kregen we van Kirami een grote banderol die achter de hottub werd opgehangen. De huwelijksvoltrekking vond plaats op ons eigen erf: het bruidspaar stond in de hottub en de priester die het huwelijk sloot stond ernaast.

– Ik was ’s morgens vroeg al begonnen de hottub te verwarmen, zodat het water al 36-38 graden was. Daar stonden we in het water, ik ook in m’n nette broek. Ik had toen een T-shirt aan, zodat mijn kleren dezelfde kleur hadden als die van de bruid, herinnert Jokipii zich.

De priester zei dat hij nog nooit iemand in een hottub had getrouwd. Hanna Ekola, de vriendin van de bruid, die op de bruiloft zong, was ook nooit eerder op een hottubbruiloft geweest.

– Maar ze wilde niet met ons in de hottub, en de priester ook niet, lacht Jokipii.

 

De gasten gingen ook in de hottub

Het programma van de bruiloft was van begin af aan duidelijk.

– ’s Avonds bestond het feest natuurlijk uit hottub en sauna, zegt Jokipii.

Er waren een dertigtal gasten. Ook zij vermaakten zich in de hottub.

– We zaten er maximaal met z’n negenen in; een deel zat af en toe bij elkaar op schoot. Ruimte genoeg in de 180 cm brede hottub, roemt Jokipii.

 

De hottub hoort bij het leven – en bij de bruiloft! | Kirami
Erja Vauranoja en Juha Jokipii werden op 29-7-2017 thuis in Sastamala in de echt verbonden.

 

Relaxte bruiloft, fijne herinneringen

Jokipii zegt dat hij fijne, unieke herinneringen aan de bruiloft heeft. De feestgangers genoten van een relaxed feest, volledig in de stijl van het bruidspaar.

– We organiseerden zelf het hele feest. Er waren natuurlijk wel hulptroepen, het bruidsmeisje bijvoorbeeld was een geweldige hulp. De hulptroepen vierden het feest met ons mee.

Kirami schonk het bruidspaar een driehoekig Freedom-buitenvuur, dat ook fungeert als barbecue.

– Daarin kun je een mooi vuur maken. Hij brandt tegenwoordig vaak naast de hottub als sfeermaker, en we hebben er ook af en toe mee gebarbecued, vertelt Jokipii.

Bekijk alle foto’s van de bruiloft

 

Emmers vol geluk voor het bruidspaar

De hottub hoort bij het leven – en bij de bruiloft! | Kirami
Het huwelijk van Milla en Ari Salmela werd op 5-8-2017 in Mikkeli gevierd.

 

Het huwelijk van Milla en Ari Salmela werd op 5-8-2017 in Mikkeli gevierd. Het huwelijk werd een jaar eerder al voltrokken, maar op de eerste verjaardag van het huwelijk werd de echtverbinding ingezegend in de Pitäjän-kerk in Mikkeli en werd de bruiloft in een restaurant gevierd. Bij de bruiloft van The Salmelas speelden emmers van Kirami een belangrijke rol.

– Ik wilde iets bijzonders als geschenk voor alle gasten, iets waar ze later nog wat aan zouden hebben. Toen ik met mijn vriendin Sari het emmeridee had bedacht, kon ik het niet meer vergeten, vertelt de bruid Milla Salmela.

– Het idee van de emmers was oorspronkelijk een inside joke, zo’n idee van “wat doet een mens wel niet allemaal voor een gratis emmer en een huwelijk”. Ik hoefde de bruid niet tweemaal over te halen en toen ook de bruidegom akkoord ging, werden de emmers aangeschaft, lacht Sari Turunen,  die op de achtergrond de komst van de emmers regelde.

 

De emmers kregen ze van Kirami

De hottub hoort bij het leven – en bij de bruiloft! | KiramiKirami kwam in beeld, toen Turunen zich herinnerde dat het bedrijf aan het begin van het jaar emmers had uitgedeeld op de Tuinbeurs in Helsinki.

– In Mikkeli werd ’s zomers de Woningbeurs gehouden en ik zag een prachtige samenwerking voor me: wij de emmers en Kirami een leuke reclamestunt in de stad van de Woningbeurs. Natuurlijk ligt de hottub het bruidspaar na aan het hart, hoewel er nog geen een in de tuin staat, zodat ook uit dat oogpunt Kirami een goede keuze was, vertelt Turunen.

 Salmela bevestigt de hottubwens.

– We denken echt na over een hottub bij ons zomerhuis en misschien ook bij ons thuis. Later bedacht ik dat het woord Kirami ook Ari’s hele voornaam bevat en de eerste letters van mijn naam.

 

Een dag vol vaart

De emmers waren op de feestdag overal aanwezig, hoewel de meesten tijdens de afterparty in de garderobe van het restaurant belandden of in de hotelkamer van het bruidspaar werden gestald.De hottub hoort bij het leven – en bij de bruiloft! | Kirami– We kunnen natuurlijk niet alle belevenissen van de emmer prijsgeven, maar laten we zeggen dat hij zowel voor als na het bruiloftsfeest en ook in de kerk prominent aanwezig was. Volgens wilde geruchten werd ook in het bruidsbed een “derde wiel” de bruilo

gesignaleerd, onthult Turunen.

 

Het leven na de bruiloft

Iedere gast kreeg als aandenken aan de bruiloft een Kirami-emmer mee naar huis. Al tijdens het feest deden wilde ideeën over de gebruiksmogelijkheden van het geschenk de ronde.

– Voor ons bleven er ook een paar emmers over die we zowel binnen als buitenshuis hebben gebruikt: we hebben er appels mee vervoerd, de kinderen hebben ermee gespeeld en ze als stoel en verhoging gebruikt. Vrienden hebben er pruimen in verzameld en binnenkort worden ze getest als bowlemmers, somt Salmela op.

– Zelf moet ik altijd glimlachen, als mijn oog op een Kirami-emmer valt. Ze herinneren me aan onze onvergetelijke dag!

 

Bekijk alle foto’s vanft