Buitensauna's en modules

Kirami FinVision® -sauna's en perfect aansluitbare modules getuigen van de hoogstaande afwerking van echte specialisten. Eindeloze mogelijkheden voor tuinontwerp.

De Finse saunaproducent Kirami vervaardigt hoogstaande buitensauna’s boordevol nieuwe ervaringen met respect voor tradities. Alle vooraf gemonteerde Kirami FinVision® -sauna’s zijn ontworpen met respect voor de huidige eisen qua gebruiksgemak en comfort. De binnenkant van de sauna’s ademt een gezellige sfeer, en dankzij het grote panoramische raam word je één met de natuur. Een kleine buitensauna die stukken groter aanvoelt dan ze eruit ziet.

 

Een buitensauna waar je onmiddellijk van kunt genieten

De sauna bevat kant-en-klare ter plaatse te installeren modules, en ook de elektriciteitsaansluiting gebeurt volgens een ‘plug and play’-principe. Voor de kachel zijn er verschillende Harvia-modellen om uit te kiezen. Kies het meest geschikte model volgens de grootte en het vermogen, zodat je zeker bent van een veilige en aangename sauna-ervaring. Verder bevat de sauna vooraf gemonteerde aangename ledlampen en bankjes die je makkelijk kunt optillen, handig tijdens het schoonmaken! Alle Kirami FinVision® -sauna’s zijn geïsoleerd. Hierdoor verbruikt de sauna weinig energie en kan ze ook in koude gebieden gebruikt worden. Dankzij de isolatie warmt de sauna trouwens sneller op en blijft de hitte langer hangen. In het Kirami-assortiment vind je ook een infraroodsauna.

Als je je Kirami-sauna uitrust met een houtkachel, gebruik je het best loof- of naaldhout. Voor goed brandhout kies je gekloofd hout met een diameter van ongeveer 5 cm, een lengte van ongeveer 33 cm en een gewicht van zo’n 0,5 kg. Bij een elektrische kachel vind je de instructies op het bedieningspaneel. Hier selecteer je makkelijk het vermogen, de opwarmtijd en de voorverwarming.

De ventilatieopening voor de inkomende lucht zit bij de Kirami FinVision® -sauna’s op een makkelijk bereikbare plaats aan de zijwand van de kachel. Tijdens het saunagebruik wordt de lucht afgevoerd via de uitlaatluchtopening op de tegenoverliggende bovenhoek van de achterwand. Na het gebruik moet je de kachel nog een half uur laten aanstaan om de sauna te laten drogen. Daarna ventileer je de sauna door de deur eventjes open te laten, zodat ook de lucht vlak onder het plafond weg kan.

 

Vlotte levering, makkelijke installatie

Kirami’s vooraf gemonteerde sauna wordt als een geheel geleverd, en bij een houtkachel installeert de klant enkel de kachel, de schoorsteen, de saunastenen, de deurgreep, het bankje en de onderste kaderplanken voor en achter de sauna. In een elektrische sauna hoeven alleen de saunastenen, de deurgreep en de plint geïnstalleerd te worden. De sauna moet op een vlakke ondergrond geplaatst worden die het gewicht van de sauna kan dragen. De basis kan geëgaliseerd worden met steenslag of beton. In koude streken moet de basis geïsoleerd worden. Om zeker te zijn dat de sauna goed droogt en ventileert, raden we aan om tussen de sauna en de grond wat ruimte te laten. Vermijd ook hoog gras of onkruid rond de sauna.

Een saunabeleving is veel meer dan enkel genieten van de warmte in een gezellige sauna. Het Kirami FinVision® Annex-concept bestaat uit verschillende modellen die elk een ander gebruik beogen. Op die manier is de gebruiker zeker van een optimaal genot en de beste functies tijdens het saunagebruik. Denk bijvoorbeeld aan een kleedruimte, terras en lounge, steeds met verschillende accessoires. Creëer een sauna-ervaring op maat van jouw voorkeur. Kortom: laat je verbeelding de vrije loop!