Meertalige exportdeskundige en danstalent

Arja Saarikoski | Kirami stelt haar personeel voor

 

Arja Saarikoski solliciteerde bij Kirami na een tip van haar toenmalige collega. De collega had gehoord dat Kirami dringend behoefte had aan een kantoormedewerker op de exportafdeling. Arja nam contact op met de directeur en vroeg of ze langs kon komen en even later zat ze al op het kantoor aan de Villiläntie.

Arja Saarikoski | Kirami stelt haar personeel voor
Kirami Oy - Arja Saarikoski is heel
goed in talen

Tot Arja’s taken behoren alle zaken die met Kirami’s export verband houden, zoals het opstellen van offertes, onderhouden van contacten met buitenlandse wederverkopers, verzorgen van logistiek en planning en uitvoering van marketing samen met de andere leden van het exportteam. Arja is heel goed in talen – ze spreekt Fins, Russisch, Duits, Zweeds en Engels. Als hobby heeft ze ook de beginselen van Spaans en Frans geleerd. Haar uitgebreide talenrepertoire komt op haar werk dagelijks van pas.

Een normale werkdag ziet er voor Arja als volgt uit: ’s morgens begint ze vaak met het lezen van e-mails en verzorgt ze bestellingen, reclamaties en offerteverzoeken. Ook bereidt Arja de verzendingen van de dag voor, wanneer er goederen naar het buitenland gaan.  Een wezenlijk onderdeel van haar werk is de dagelijkse communicatie met wederverkopers in het buitenland. Haar werkzaamheden zijn zeer gevarieerd, afhankelijk van de drukte van de dag.  Ze houdt van de veelzijdigheid van haar taken en het feit dat ze voortdurend nieuwe dingen leert en uitdagingen heeft. De samenwerking met de wederverkopers en haar collega’s is echter het zout in de pap. Arja omschrijft de sfeer op het werk als vrolijk, ontspannen en ijverig. Iedereen heeft een hoge werkmoraal en wat gedaan moet worden wordt gedaan. Arja waardeert het dat haar collega’s verantwoordelijkheid nemen voor hun werk en dat iedereen vele verschillende vaardigheden heeft.

Ook in haar vrije tijd is Arja zeer actief. Ze doet veel aan sport, wat een goed tegenwicht biedt aan haar zittende en staande werk. Ze mag graag zwemmen, kickboksen, yogaën en stijldansen, maar haar meest geliefde hobby is oriëntaalse dans, dat ze al meer dan 20 jaar vol enthousiasme beoefent. ’s Winters gaat ze langlaufen, als het weer dat toelaat. Ze mag ook graag reizen - nieuwe plekken en ervaringen trekken haar aan. Arja is ook actief bij dansvereniging Mihrimah in Tampere.