Valtteri Bottas geniet van de Kirami FinVision-sauna

Valtteri Bottas geniet van de Kirami FinVision-sauna | Kirami

Verhaal van een klant: Valtteri Bottas 02/2022

Image removed. Jerry Andre

De sauna-ervaring van Valtteri Bottas: eerst voor een miljoenenpubliek op Netflix, nu in een Kirami FinVision -sauna

 

F1-piloot Valtteri Bottas woont al sinds 2013 in Monaco, maar houdt dagelijks vast aan zijn Finse rituelen. Valtteri is een echte saunaliefhebber. Dankzij zijn Kirami FinVision-sauna blijven zijn saunabezoekjes vandaag niet meer beperkt tot Finland, maar kan hij er ook in het buitenland van genieten. De F1-ster kreeg de saunacultuur van jongs af aan mee, logisch dus dat hij thuis telkens in de sauna duikt.

“In Finland ga ik elke dag naar de sauna. Ook sinds ik hier in de buurt van Monaco een sauna heb, ga ik bijna elke dag, meestal ’s middags of ’s avonds. De sauna is iets typisch Fins, ik miste het echt in Monaco”, zo vertelt Valtteri.

 

De sauna-ervaring van Valtteri Bottas: eerst voor een miljoenenpubliek op Netflix, nu in een Kirami FinVision -sauna | Kirami
De sauna-ervaring van Valtteri Bottas: eerst voor een miljoenenpubliek op Netflix, nu in een Kirami FinVision
-sauna

 

Het F1-seizoen duurt erg lang en brengt Valtteri elk jaar naar ruim 20 verschillende landen. Eigenlijk brengt hij jaarlijks amper 100 dagen door in zijn woning in Monaco, wat niet wegneemt dat het een uitstekende plek is, zeker voor de Europese races. Bovendien vindt een van de belangrijkste races van de F1-kalender plaats op de straten van Monaco.
“Ik heb het hier erg naar m’n zin. Het klimaat is top, net als het sportaanbod.” 

In z’n vakantiewoning, op een klein stukje rijden van Monaco, plaatste Valtteri een Kirami FinVision-sauna. De locatie van z’n tweede woning was snel gekozen.

“In Monaco is er nauwelijks plaats om een sauna te installeren, maar in het vakantiehuisje was er voldoende plaats voor een buitensauna. Het huis ligt op een hoogte van net iets meer dan 500 meter, met een prachtig zicht op Monaco en op de andere kant van de bergen als gevolg. De sauna past bovendien perfect bij de omringende natuur. Voor mij is het een absoluut voordeel dat de voorzijde van de sauna volledig uit glas is, zo heb ik een ongelooflijk zicht op zee, wat ideaal is vanuit het saunaraam.” 

 

Valteri Bottas | In Monaco is er nauwelijks plaats om een sauna te installeren, maar in het vakantiehuisje was er voldoende plaats voor een buitensauna | Kirami
In Monaco is er nauwelijks plaats om een sauna te installeren, maar in het vakantiehuisje was er voldoende
plaats voor een buitensauna.

 

Ecologische sauna om de spieren te ontspannen 

In de Netflix-reeks Drive to Survive zag de kijker Valtteri in een sauna zitten, midden in de Finse natuur. De Finse oorsprong van de sauna ligt hem nauw aan het hart, dus is het niet meer dan logisch dat hij voor de Finse Kirami FinVision-sauna koos en de Legend GreenFlame-kachel van Harvia kocht. 

“In m’n buitenverblijf in Finland heb ik ook een Harvia-kachel, echt een fantastisch toestel dat de beste warmte geeft tijdens het baden. Bovendien bleek de Legend erg zuinig te zijn. Hij heeft vrij weinig hout nodig, en de warmte wordt zeer efficiënt benut. Ik ben veel met het milieu bezig, en als ik zelf iets kan doen voor het milieu, zal ik steeds de meest ecologische optie kiezen. De Legend van Harvia was zonder twijfel de juiste keuze.”

 

Een sauna is in tal van opzichten goed voor het lichaam, dus maakt Valtteri Bottas er optimaal gebruik van | Kirami FinVision -sauna
Een sauna is in tal van opzichten goed voor het lichaam, dus maakt Valtteri er optimaal gebruik van.

 

Een sauna is in tal van opzichten goed voor het lichaam, dus maakt Valtteri er optimaal gebruik van. De hitte is voor hem een perfecte aanvulling op de training van een atleet.

“Zelf voel ik duidelijk dat mijn spieren ontspannen. Na een stevige gymsessie kan ik in een sauna bijvoorbeeld gemakkelijk m’n spieren opwarmen en ontspannen. Daarnaast is de sauna een efficiënte manier om warmtetrainings te doen voor uithoudingssporten. Door iets langer in de sauna te blijven dan je gewoon bent, groeien je rode bloedcellen. Ook mijn vriendin zit soms in de sauna om te trainen, bijvoorbeeld door te proberen om wat langer in de sauna te blijven en zo beter tegen de hitte te kunnen.”

 

Sauna’s buiten Finland zijn niet hetzelfde

“Als ik voor een race naar het buitenland moet, ga ik af en toe naar de sauna in het hotel, tenminste als het een goede sauna is. Helaas laten ze soms behoorlijk wat te wensen over, zelfs in goede hotels.”

 

Valtteri Bottas | Volgens Valtteri kennen Finland en Frankrijk een totaal verschillende saunacultuur | Kirami
Volgens Valtteri kennen Finland en Frankrijk een totaal verschillende saunacultuur.

 

Volgens Valtteri kennen Finland en Frankrijk een totaal verschillende saunacultuur.

“Frankrijk heeft niet echt een saunacultuur, of ik heb er alvast geen ervaring mee. De meeste sauna’s hier zijn Scandinavische sauna’s. Sommige hotels beschikken natuurlijk wel over een stoombad, maar dat is toch eerder uitzonderlijk. In Finland is een saunabezoek stukken populairder, maar misschien komt dat in Frankrijk ook nog wel, bijvoorbeeld als mensen beginnen in te zien wat een sauna precies inhoudt en wat de voordelen zijn.”

Aangezien de omstandigheden in het buitenland nu eenmaal anders zijn, moest Valtteri creatief zijn om de perfecte sauna-ervaring te benaderen.

“Ik heb de verwarming van mijn zwembad ondertussen bewust uitgezet, zo voelt het een beetje aan als ijszwemmen. Een verfrissende duik in koud water voelt gewoonweg fantastisch. In Finland is er altijd wel een meer in de buurt, hier heb ik een zwembad”, zo zegt Valtteri.

 

Valtteri Bottas | Ik heb de verwarming van mijn zwembad ondertussen bewust uitgezet, zo voelt het een beetje aan als ijszwemmen | Kirami
Ik heb de verwarming van mijn zwembad ondertussen bewust uitgezet, zo voelt het een beetje aan als
ijszwemmen.

 

Kirami-producten als kroon op de sauna-ervaring

Valtteri maakte zijn sauna-ervaring helemaal af dankzij de sauna- en badaccessoires van Kirami

“De badjassen en handdoeken, de emmers, al de rest: gewoonweg schitterend spul. Ook de andere badproducten van Kirami en Harvia zijn van geweldige kwaliteit.”

 

Valtteri Bottas | Voor mij is het een absoluut voordeel dat de voorzijde van de sauna volledig uit glas is, zo heb ik een ongelooflijk zicht op zee, wat ideaal is vanuit het saunaraam. | Kirami FinVision -sauna
Voor mij is het een absoluut voordeel dat de voorzijde van de sauna volledig uit glas is, zo heb ik een ongelooflijk
zicht op zee, wat ideaal is vanuit het saunaraam.

 

Eigenlijk vertelt Valtteri niets dan goeds over de producten van Kirami en Harvia.

“De kachel geeft echt een zachte warmte, die je gemakkelijk zelf kunt aanpassen. Hou je van eerder vochtige warme, dan gebruik je wat minder hout in de kachel. Wil je een hetere, drogere warmte, dan kan je de sauna gewoon wat langer verwarmen. Ik ben écht tevreden van de Kirami FinVision -sauna.”  

 

Valtteri Bottas | Ik ben écht tevreden van de Kirami FinVision -sauna | Kirami
Ik ben écht tevreden van de Kirami FinVision -sauna.

 

Relaxen in afwachting van het volgende seizoen

Valtteri Bottas | Muistakaa saunoa päivittäin, se tekee hyvää sekä mielelle että keholle | Kirami FinVision -sauna
Veel groeten aan alle lezers! Onthoud goed om elke dag
naar de sauna te gaan, ideaal voor lichaam en geest!

Ondertussen heeft Valtteri een geslaagd F1-seizoen achter de rug, nu staat hem een avontuur in de Alfa Romeo-stal te wachten. In afwachting daarvan heeft Valtteri tijd om te genieten van zijn sauna, wat hij ook anderen aanraadt.

“Veel groeten aan alle lezers! Onthoud goed om elke dag naar de sauna te gaan, ideaal voor lichaam en geest!”