Hottubs kunnen worden gebruikt voor het trainen van lichaam en geest

Hottubs kunnen worden gebruikt voor het trainen van lichaam en geest | Kirami

Kuva: Vuokatti Ski Team Kainuu | Kirami Foto’s: Oswajamy Zywioły team Valerjan aan de linkerkant

Retailer verhaal 12.11.2020

 

Valerjan Romanovski, een wetenschapper die de grenzen van zijn lichaam verlegt

 

Valerjan Romanovski is een Poolse wetenschapper en survivalist, die de grenzen en mogelijkheden van het menselijk lichaam onderzoekt. Hij heeft extreem koude omstandigheden overleefd, en zijn volgende project is om 60 dagen in een koud gebied door te brengen, elke dag te zwemmen bij verschillende temperaturen in de wildernis en in een hottub.

 

Valerjan Romanovski werkt al 20 jaar aan zijn lichaam. Hij is in het bezit van diverse Guiness-wereldrecords in endurancedisciplines en van ongeveer 10 andere records. Sommige van zijn records houden verband met koude. De komende winter zoekt hij naar een gelegenheid om 60 dagen in een afgelegen en koud gebied door te brengen zonder enige hulp of assistentie van buitenaf. Een mogelijke bestemming is Fins Lapland.

– De ideale locatie zou bij een meer zijn. Ik ga elke dag bij verschillende temperaturen zwemmen: Ik neem winterbaden in koud water en warme baden in een verwarmde hottub. Ik ben van plan alleen koud voedsel te eten en onder de blote hemel te slapen. Ik heb wel contact met andere mensen, maar ik krijg geen hulp van hen.

Het leven van een survivalist lijkt misschien eenzaam, maar Valerjan verwelkomt gezelschap.
 
– Ik zou zeer dankbaar zijn voor welk gezelschap dan ook! Dus als iemand winterbaden wil nemen of een tijdje met mij door wil brengen of een nacht onder de blote hemel wil slapen, neem dan gerust contact met mij op, zegt Valerjan uitnodigend.

 

Romanovski-marczewski | Ik neem winterbaden in koud water en warme baden in een verwarmde hottub | Kirami
Foto’s: romanovski-marczewski - Ik neem winterbaden in koud water en warme baden in een verwarmde hottub.

 

Waarom de grenzen van je lichaam verleggen?

Valerjan is lid van een team genaamd “Oswajamy Żywioły”, wat betekent Wij temmen de elementen. Het team analyseert de mogelijkheden en vermogens van het menselijk lichaam. 

– We denken dat mensen de vermogens van het menselijk lichaam onderschatten. Ons team probeert de kracht van het menselijk lichaam te laten zien en waar we toe in staat zijn. We gebruiken een wetenschappelijke benadering om bewustzijn te creëren over hoe we veilig kou kunnen gebruiken en ervan kunnen profiteren.

Valerjan is zelf wetenschapper.

– Ik luister naar mijn lichaam en probeer tegen de kou te vechten. Het menselijk organisme heeft een potentie die gebruikt moet worden. Ik probeer voortdurend de lat hoger te leggen en mezelf in een staat van ongemak te brengen. Dergelijke experimenten maken een constante ontwikkeling mogelijk.

 

Valerjan is lid van een team genaamd “Oswajamy Żywioły”, wat betekent Wij temmen de elementen | Kirami
Valerjan is lid van een team genaamd “Oswajamy Żywioły”, wat betekent Wij temmen de elementen. 

 

Trainen van geest en lichaam 

Een andere zaak is fysieke en mentale fitheid. Een kalme geest kan veel meer doen en een getraind lichaam is beter in staat te overleven.

– Door een hottub te gebruiken dwing ik mijn lichaam om over te schakelen naar verschillende toestanden. In een natuurlijke omgeving zijn de hoge en lage temperaturen die ik beoog zelden voorhanden. De hottub is een ideaal middel voor ons en we kunnen het overal gebruiken: de gewenste temperatuur die we op zeker moment willen testen kunnen we regelen en bereiken. En tijdens mijn projecten is het belangrijk om controle te hebben over de watertemperatuur, legt Valerjan uit.

 

Vinberg Polska | Valerjan houdt van de natuur en van hout en moedigt mensen aan om daar gebruik van te maken | Kirami
Valerjan Romanovski: Valerjan houdt van de natuur en van hout en moedigt mensen aan om daar gebruik van te maken.

 

Valerjan wordt bij zijn experimenten ondersteund door Vingberg Polska, een wederverkoper van Kirami-hottubs in Polen.

– We houden van mensen die anderen inspireren, vooral in samenhang met gezondheid en natuur. Valerjan houdt van de natuur en van hout en moedigt mensen aan om daar gebruik van te maken. Dat is wat ons verbindt, zegt Anna Rabada, marketingspecialist bij Vingberg Polska. 
Dankzij het trainen in hottubs in verschillende omstandigheden is Valerjan beter voorbereid om te overleven in een wilde omgeving met extreem lage temperaturen. Tot dusver heeft hij onder meer het volgende gepresteerd:

•    Een rit van 24 uur op een hometrainer bij temperaturen variërend van -170 tot 70 °C, een temperatuurverschil van 240 °C
•    Zwemmen in de winter bij -120 °C
•    Expeditie naar Jakoetië, Siberië: Fietstochten van 100 uur zonder enige assistentie bij -55 °C 
•    De langste fietstocht ter wereld bij -100 °C

Valerjan heeft ook de de Poolse kampioenschappen ijszwemmen georganiseerd.

 

Bekijk een video van Valerjan, zwemmend bij -100 °C

Lees een artikel over Valerjans fietstocht van 400 km bij -60 °