Zone Espace Naturel brengt het Finse zen-gevoel

De onderneming Z.E.N. (Zone Espace Naturel) ligt in de gemeente Hambach | Kirami

Zone Espace Naturel brengt het Finse zen-gevoel en welzijn naar de Franse Grand Est-regio

De onderneming Z.E.N. (Zone Espace Naturel) ligt in de gemeente Hambach in de regio Grand Est in Lotharingen, meer bepaald in het arrondissement Sarreguemines. De onderneming is gespecialiseerd in de verkoop van Finse baden en sauna’s van Kirami.

Eric Gross, eigenaar van Zone Espace Naturel heeft veel ervaring als ondernemer.

“In 2019 had ik zo’n 15 jaar lang een tuinbedrijf uitgebaat en besloot ik om mijn eerste onderneming te verkopen en met deze nieuwe zaak te starten, en zo het Finse welzijn te promoten. Geen kat die erin geloofde, geen investeerders, en zelfs mijn entourage niet. Finse baden zijn in Frankrijk amper bekend, zeker niet in het oosten. Maar deze kleine ingeslagen paden vormen vandaag een hele weg.”

Vandaag worden de hottubs steeds populairder en is er behoorlijk veel vraag naar. Ze zijn perfect geschikt voor deze streek en zijn ideaal om van alle vier de seizoenen te genieten.

 

Zone Espace Naturel | Het best verkochte product is het FAMILY L-bad met een diameter van 2 meter | Kirami
Het best verkochte product is het FAMILY L-bad met een diameter van 2 meter.

 

Kirami vult alle verwachtingen in

Erics klanten zijn zich volgens hem zeer bewust van het milieu en de economie. Ze vinden het heerlijk om een product in huis te halen dat geen elektriciteit nodig heeft, dat eenvoudig, efficiënt en snel te gebruiken is, maar dat dankzij de kwaliteit van de gebruikte productiematerialen ook duurzaam is. De Kirami-baden voldoen aan al deze verwachtingen.

“Mijn zoektocht stopte al snel bij het merk Kirami. De producten spreken onmiddellijk voor zich en stralen kwaliteit uit, en dankzij de verkoopdienst is er een constant streven om de wensen van de klant te vervullen.”

Het best verkochte product is het FAMILY L-bad met een diameter van 2 meter.

“Het meest geliefde product, want het kan gebruikt worden als minizwembad.”

 

Zone Espace Naturel ligt in de gemeente Hambach | Kirami
Zone Espace Naturel: Eric Gross

Verkoop in showroom en via digitale kanalen

De ambitie van Zone Espace Naturel is om nóg meer mensen kennis te laten maken met de gewoontes van de Finse baden en sauna’s.

“De gezelligheid, leuke gesprekken tussen baders, het welzijn van warm of koud water, genieten van de natuur: dat is waar het voor ons om draait. Wij willen geen lawaai verkopen. De natuur biedt alles wat we nodig hebben, dus moeten we daar gewoon van leren genieten!”

Zone Espace Naturel toont de baden voornamelijk op bio- en welzijnsbeurzen, maar recent opende het bedrijf ook een showroom in Sarreguemines.

“Doordat er geen beurzen meer waren, heeft ons bedrijf behoorlijk geleden onder de coronacrisis. Dat verplichtte ons echter om de zaken op een andere manier aan te pakken. We hebben sterk geïnvesteerd in digitale kanalen, in de vorm van een website en communicatie via Facebook. Al deze zaken hebben de verkoop sindsdien sterk bevorderd.

 

Lorraine, tussen de prachtige regio’s

De regio van Lotharingen grenst aan Duitsland en aan de Elzas. Het kan er behoorlijk koud zijn, al zijn er ook heel wat zonnige dagen.

“Het landschap is heel gevarieerd en ligt op zo’n 300 m hoogte. Wandelaars en fietsers houden zowel van de platte wegen als van de eerder heuvelachtige stukken, maar ook van de kalmte en diversiteit van de vijvers, meren en irrigatiekanalen.”

Eric is vooral trots op de gastronomie van zijn streek. Dankzij de ligging vind je in een straal van 100 km alle gastronomische smaken. In de winter bijvoorbeeld heb je op 30 km afstand de Duitse kerstmarkten in Saarbrücken, met hun typische enorme barbecues waar ze worsten en andere vleeswaren grillen.

“Nog in de winter bereik je op amper 1 uur oostwaarts de razend gezellige en bekende kerstmarkten van Straatsburg, Riquewihr en Kaysersberg, plus het volledige palet aan Elzasser specialiteiten: zuurkool, zandkoekjes, Elzasser Flammkuchen, koude of warme wijnen, … Vergeet trouwens ook de Vogezen niet, waar je kunt skiën en lokale specialiteiten proeven. Nog op een uurtje naar het westen vind je de steden Metz en Nancy, bekend om de Mirabelle-vruchten die in taarten, gerechten en likeuren worden gebruikt, of nog om de traditionele quiche lorraine.”

“We treffen het echt tussen al die prachtige streken, waar je er in een mum van tijd helemaal tussenuit kunt!”!

 

Eric Gross
Zone Espace Naturel
32A, rue principale
57910 HAMBACH
France
 

Kotisivut - Zone Espace Naturel

Ota yhteyttä sähköpostitse