“Let’s sell some hot tubs in America!”: de hottub verovert de VS

Go west: onze hottubs nu ook in de VS verkrijgbaar | Kirami

 

Kirami opende recent de poorten naar de Amerikaanse markt dankzij een pilootproject met Almost Heaven Saunas – een bedrijf dat in 1998 werd opgericht als hottub-onderneming en snel uitgroeide tot een bedrijf in barrelsauna’s.

“In 2019 werden we overgenomen door de Harvia Group, al bleven we actief onder de merknaam Almost Heaven Saunas”, zo vertelt oprichter Rick Mouw. “Vandaag verkopen we barrelsauna’s, binnensauna’s, cabinesauna’s, sauna-accessoires, Harvia-kachels, en binnenkort dus ook hottubs van Kirami!

 

Almost Heaven Saunas | Plus een gloednieuwe en uiterst moderne saunafabriek in Lewisburg (West Virginia) | Kirami
Almost Heaven Saunas - plus een gloednieuwe en uiterst moderne saunafabriek in Lewisburg (West Virginia)

 

Amerikanen, sauna’s en hottubs

Rick kijkt met grote liefde terug op zijn allereerste echte sauna-ervaring, die hij vele jaren geleden samen met het sales-team van Harvia in Finland beleefde: rooksauna, ijszwemmen, takkenbossen, … the real deal dus! Vandaag beschikt Rick over een eigen sauna met houtkachel, waar hij gemakkelijk 4 tot 5 keer per week in vertoeft.

“Ik vind het heerlijk. Ik hou van het rustgevende karakter en de stoom van de waterdruppels op de stenen”.

 

Almost Heaven Saunas | Vandaag beschikt Rick over een eigen sauna met houtkachel, waar hij gemakkelijk 4 tot 5 keer per week in vertoeft | Kirami
Vandaag beschikt Rick over een eigen sauna met houtkachel, waar hij gemakkelijk 4 tot 5 keer per week in vertoeft.

 

De meeste Amerikanen zijn nog onvoldoende vertrouwd met sauna’s.

“Ze ontdekken nog het verschil tussen een klassieke sauna en een infrarood-sauna, alsook tussen een natte en een droge sauna. De meeste hotels en gezondsheidscentra warmen hun sauna niet voldoende hoog op en laten je geen water op de stenen gooien. Er valt nog zoveel te leren!”

Voor de Finnen daarentegen is de sauna een allesomvattende ervaring, inclusief hete en koele temperaturen, hapjes en drankjes en gezellig samenzijn met anderen. 

“Amerikanen beschouwen de sauna als een event: erin stappen, eruit kruipen, en klaar. Tot rust komen doen ze met hun gezin, bij een barbecue en een koel biertje. Tijdens de zomer trekken Amerikanen naar buiten, naar het strand of op een boot!”

 

De hottub is een prachtige aanvulling op de sauna-ervaring | Kirami
De hottub is een prachtige aanvulling op de sauna-ervaring

 

Op het vlak van hottubs zijn Amerikanen zeer vertrouwd met elektrische spa’s, terwijl de barrel-sauna met houtkachel voorlopig onontgonnen terrein is.  

“De hottub is een prachtige aanvulling op de sauna-ervaring. We zullen de hottub dan ook promoten als iets wat onlosmakelijk verbonden is met een sauna in de achtertuin”. 

 

Voor de Finnen daarentegen is de sauna een allesomvattende ervaring, inclusief hete en koele temperaturen, hapjes en drankjes en gezellig samenzijn met anderen | Kirami
Voor de Finnen daarentegen is de sauna een allesomvattende ervaring, inclusief hete en koele temperaturen, hapjes en drankjes en gezellig samenzijn met anderen. 

 

Dezelfde filosofieën en ideeën

Almost Heaven Saunas en Kirami zijn vandaag onderdeel van de Harvia-groep, maar ze delen nog zoveel meer.

“Ik keek er zo hard naar uit om Mika Rantanen te ontmoeten, ik had al zoveel over hem gehoord!  Toen Kirami deel van de Harvia-groep werd, groeide hun hottub uit tot een standaard-onderdeel van onze business, die perfect naast onze sauna’s verkocht kon worden. Het werd dus hoog tijd om kennis te maken met Mika. Kirami en wij delen in mijn ogen dezelfde filosofieën en ideeën, dus het wordt ongetwijfeld een geweldige samenwerking”!

 

Almost Heaven Saunas en Kirami zijn vandaag onderdeel van de Harvia-groep | Kirami
Almost Heaven Saunas en Kirami zijn vandaag onderdeel van de Harvia-groep

 

Rick kijkt met veel plezier terug op zijn bezoek aan Kirami in oktober 2021.

“Ik mocht de sauna’s en hottubs gebruiken, kreeg heerlijk eten voorgeschoteld en leerde de Kirami-producten tot in de puntjes kennen. Een uiterst productief bezoekje, en alles verliep zeer professioneel. En bovendien leerde ik zeer leuke vrienden kennen”!

 

Beleef de sauna zoals een echte Fin en zeg “löyly”

Rick van Almost Heaven Saunas (VS) beleefde in Finland een echte Finse sauna-ervaring met zijn  vrienden van Kirami – en met ‘löyly”’! Bekijk de Kirami FinVision-sauna in actie en luister naar het geluid van een echte ‘löyly’. 

 

‘Holland’, gastland van het Tulip Festival

Almost Heaven Saunas | ‘Holland’, gastland van het Tulip Festival | Kirami
‘Holland’, gastland van het Tulip Festival

Almost Heaven Saunas heeft een verkoopkantoor in het Amerikaanse Holland (Michigan), plus een gloednieuwe en uiterst moderne saunafabriek in Lewisburg (West Virginia). Er werken bijna 60 mensen bij het bedrijf, dat jaarlijks zo’n 10.000 sauna’s vervaardigt.

Rick woont in Holland, een stad die zo’n 50.000 inwoners telt, en zelfs 200.000 als je de omgeving meetelt. Holland kent uiteraard een grote Nederlandse invloed.

“We organiseren elk jaar het Tulip Festival, inclusief parades, miljoenen tulpen en honderdduizenden toeristen uit de hele wereld! Onze regio telt ook veel productiebedrijven, met veel spelers die onderdelen leveren voor de autosector en de kantoormeubelindustrie, of die gereedschap produceren”.

In Finland is Michigan bekend als de staat waar begin 20ste eeuw veel Finnen naartoe trokken. Wonen er in de streek rond Holland vandaag nog Finnen of mensen met Finse roots?

“Nee, Finnen zijn hier niet meer welkom. Grapje natuurlijk! Het hoger gelegen deel van Michigan telt een grotere Finse bevolking, net zoals noord-Wisconsin en Minnesota. Het spreekt dus voor zich dat er in die gebieden een sterkere saunacultuur bestaat”.

 

 

In 2019 werden we overgenomen door de Harvia Group, al bleven we actief onder de merknaam Almost Heaven Saunas | Kirami
“In 2019 werden we overgenomen door de Harvia Group, al bleven we actief onder de merknaam Almost Heaven Saunas”
Rick Mouw | Almost Heaven Saunas | Kirami
Rick Mouw - Almost Heaven Saunas

 

Contactgegevens: Startpagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In Finland is Michigan bekend als de staat waar begin 20ste eeuw veel Finnen naartoe trokken | Kirami
In Finland is Michigan bekend als de staat waar begin 20ste eeuw veel Finnen naartoe trokken