Interview met wederverkoper - Timapuu

Timapuu | Interview met wederverkoper | Kirami

 

In Lapland wordt de hottub het hele jaar door gebruikt

 

Timapuu | Interview met wederverkoper | KiramiTimapuu is een Tornio gevestigd familiebedrijf, dat kwaliteitssauna’s, -barbecuehuisjes en -tuinhuisjes maakt, thuis afgeleverd volgens het turnkeyprincipe. Het bedrijf verkoopt ook Kirami-producten. Hottubs worden goed verkocht in Lapland, waar het buitenwater zelden warmer wordt dan 15 graden.


– Vader Antti begon al in 1995 in deze branche. In januari 2000 veranderde het bedrijf in een nv en kreeg de naam Timapuu Oy, en toen kwam ik ook voltijd in dienst. Antti is nu al 7 jaar met pensioen, maar is nog steeds actief bij het bedrijf, zegt Timo Marttila, die Timapuu tegenwoordig leidt.

 

Hottubs op verzoek van het publiek

Timapuu verkoopt al 5 jaar Kirami-producten. De hottubs werden op verzoek van de klanten in het assortiment opgenomen.

– Onze klanten vroegen ons om hottubs en we zochten uit welke Finse producten het beste in ons assortiment zouden passen. Bij Kirami vonden we naar onze mening de beste kwaliteit en de meest stijlvolle hottubs, zegt Marttila.

Timapuu verkoopt hottubs hoofdzakelijk in de eigen regio, langs de Tornio-rivier, maar ook in een breder gebied in Fins en Zweeds Lapland.


– Hier in het noorden is 300-400 kilometer geen noemenswaardige afstand, aldus Marttila

 

Toeristen en lokale bewoners zitten graag in een hottub

Toeristen en lokale bewoners zitten graag in een hottub | KiramiHottubs zijn in het noorden erg populair. Het koude weer zal daar ook wel mee te maken hebben.

– Het rivier- en meerwater wordt zelden warmer dan 15 graden, zodat het fijn is af en toe ook eens in een warm bad te stappen, lacht Marttila.

– Ook vele van onze werknemers hebben een hottub in de tuin. Daarin is het heerlijk ontspannen.

We hebben vastgesteld dat Kirami’s producten goed functioneren, ook bij strenge vorst in het noorden.

– Vlak voor kerstmis vorig jaar bijvoorbeeld hebben we een hottub afgeleverd in Pyhätunturi. De klant stuurde mij op kerstavond een foto midden uit een bos. Het vroor 22 graden en iedereen had een Timapuu-muts op. Ze bedankten uitvoerig en vertelden dat ze de beste hottub van de hele streek hadden. Dit soort feedback is altijd fijn, zegt Marttila dankbaar.

Het drukste verkoopseizoen voor hottubs ligt bij Timapuu tussen april en november. Hottubs worden zowel door privépersonen als ondernemers in de toeristische sector gekocht. Het toerisme zit in Lapland flink in de lift.


– Ook nu in januari hebben we enkele grote L-modellen aan ondernemers in de toeristische sector verkocht.  De hottubs worden dan door toeristen gebruikt onder het noorderlicht, beschrijft Marttila.

 

Eigen productie garandeert kwaliteit

Timapuu’s eigen producten, te weten barbecuehuisjes, sauna’s en tuinhuisjes, worden vervaardigd van duurzaam Laps grenenhout in de fabriek in Tornio. De producten worden in heel Europa verkocht.

Voor 2000 verkocht Antti Marttila alleen producten van andere fabrikanten, maar de fabrikanten konden niet voldoen aan de kwaliteitseisen van het bedrijf en de vraag naar producten. Daarom besloot het bedrijf naast verkoop ook te beginnen met eigen productie. Alle eigen producten worden bij de klant afgeleverd en kant-en-klaar gemonteerd.  Het bedrijf heeft 10-15 mensen in dienst. 


 – De bedoeling is om ook in de toekomst de samenwerking met Kirami voort te zetten. Ik ben er vast van overtuigd dat we samen met onze eigen producten hottubs kunnen leveren door heel Fins en Zweeds Lapland. Ook voor onze eigen producten zijn we op zoek naar wederverkopers, besluit Marttila.

 

Timapuu | Eigen productie garandeert kwaliteit | Kirami
Kirami Oy - Wederverkoper van Finland Lapland - Timapuu

 

Timapuu Oy Marttila
Verkkotehtaankatu 12
95420 Tornio

www.timapuu.fi
info@timapuu.fi

Timapuu_esite_FIN.PDF

Lue lisää talvipaljuilusta