Twee huizen, twee hottubs

Twee huizen, twee hottubs | Kirami

Klantverhaal Riitta Okkonen 01.10.2020

 

Riitta Okkonen is een doelbewuste vrouw. Ze werd geboren in Tohmajärvi, in Midden-Karelië, maar trok na haar jeugd de wereld in. Ze bouwde een mooie carrière op in de horeca, werkte in grote hotels en ontmoette via haar werk diverse bekende personen. 

Het zware werk eiste echter zijn tol. Uiteindelijk kreeg Riitta er genoeg van en besloot ze dat er wat moest veranderen. Daarom gaf ze een wending aan haar leven en koos een heel ander vakgebied. 

- Ik werd ondernemer en voedingsadviseur. Ik gaf lezingen voor vele duizenden mensen. Ik hield erg veel van dit nieuwe werk en het heeft mij enorm veel gegeven – zonder dat ik de hele tijd doodmoe was, zoals toen ik in het hotel werkte, vertelt Riitta.

 

Riitta Okkonen | Privé hadden Riitta en haar man Jukka de zaken al eerder op een rijtje | Kirami
Privé hadden Riitta en haar man Jukka de zaken al eerder op een rijtje.

 

Riitta Okkonen | Een Finse hottub in Oostenrijk | Kirami
Een Finse hottub in Oostenrijk

Privé hadden Riitta en haar man Jukka de zaken al eerder op een rijtje. Toen het echtpaar een keer op vakantie was in Oostenrijk, gingen ze min of meer voor de grap een vakantiehuis bekijken. Even later hadden ze de sleutels van het huis in handen. Sindsdien heeft het echtpaar veel tijd doorgebracht in het mooie Oostenrijkse landschap, ook omdat hun dochter Petra in het Alpenland begon te studeren. 

- Meteen toen ik het huis binnenstapte, was ik er verliefd op en wist ik dat we het moesten kopen! vertelt Riitta enthousiast. 

Een van de eerste dingen die Riitta en Jukka voor hun Oostenrijkse vakantiehuis kochten, was een Kirami-hottub. 

 

Een Finse hottub in Oostenrijk

- Deze hottub is beslist een van de beste modellen van Kirami. Een originele houten hottub van zo’n hoge kwaliteit dat hij nog steeds door ons wordt gebruikt, legt Jukka uit. 

De hottub staat al ongeveer 15 jaar op het erf van hun vakantiehuis in Zell am See en wordt regelmatig gebruikt. 

- Ik kan me geen beter tijdverdrijf bedenken dan in een lekker warme hottub zitten, genieten van het uitzicht op de bergen en de heerlijke stilte, zegt Riitta.

Waarom juist Kirami? Daarover is Jukka duidelijk. 

- Omdat Kirami kwalitatief absoluut de beste is. Daarom zou ik ook opnieuw voor een Kirami-hottub kiezen.

 

Ontspannen badmomenten in Midden-Karelië

Na het overlijden van haar ouders erfde Riitta hun boerderij in Tohmajärvi, nabij de Russische grens. Ze vroegen zich af wat ze met de boerderij moesten doen.

Riitta kreeg een geweldig idee. Waarom zouden ze de boerderij niet verbouwen tot een vakantielandhuis voor toeristen? Vanaf de boerderij, die op een heuveltje ligt, was er een prachtig uitzicht op een meer en het grote perceel bood volop mogelijkheden. 

- We bouwden twee nieuwe bijgebouwen met ruimte voor in totaal ca. 12 personen. In de nieuwe buitenkeuken serveren we onze gasten het ontbijt en andere maaltijden. En natuurlijk hebben we ook een sauna.

 

Itärajan Helmi | Waarom zouden ze de boerderij niet verbouwen tot een vakantielandhuis voor toeristen? | Kirami
Itärajan Helmi - Waarom zouden ze de boerderij niet verbouwen tot een vakantielandhuis voor toeristen?

 

En uiteraard moest er naast de sauna ook een hottub komen. Dus bestelden Riitta en Jukka hun tweede Kirami-hottub – deze keer kozen ze voor een stijlvol, modern model met een kunststof bad.

- Ook over deze hottub zijn we bijzonder tevreden. Hij is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. De eerste gasten waren er dol op, vertelt Riitta.

 

Itärajan Helmi | Ontspannen badmomenten in Midden-Karelië | Kirami
Itärajan Helmi - Ontspannen badmomenten in Midden-Karelië

 

Hartelijke gastvrijheid en smakelijke lekkernijen

Hoewel Riitta jarenlang niet in de horeca heeft gewerkt, valt haar hartelijke gastvrijheid onmiddellijk op. Wanneer er gasten in “Itärajan Helmi” (de Parel van de Oostgrens) arriveren, biedt de gastvrouw meteen koffie aan. Riitta’s kookkunst is een klasse apart. 

In de toekomst wil Riitta niet alleen Finse gasten ontvangen, maar zou ze ook graag lekkere bosbessentaart, Karelische pasteitjes en andere lekkernijen willen maken voor vakantiegangers uit andere Europese landen. 

- Ik wil dat de mensen hier komen en genieten van het mooie landschap en de rust en zich nergens zorgen over hoeven te maken. Als iemand bepaalde vakantiewensen heeft, kan hij of zij altijd bij mij terecht, vat Riitta haar concept samen. 

 

Riitta Okkonen | Ik werd ondernemer en voedingsadviseur | Kirami
Riitta Okkonen - Ik werd ondernemer en voedingsadviseur.

 

De traditionele Finse bijgebouwen, zonder elektriciteitsaansluiting, krijgen binnenkort waarschijnlijk gezelschap van een derde bijgebouw. 

Riitta en Jukka willen voorlopig nog geen afstand doen van een van hun woonplaatsen, noch van hun Kirami-hottubs.

- ’s Zomers ben ik de hele tijd hier in Tohmajärvi en zorg ik voor de gasten en ’s winters zullen we ook in het vervolg een deel van onze tijd in Oostenrijk doorbrengen. Heerlijk dat we ons op beide plekken kunnen ontspannen in het warme water van de hottub, glimlacht Riitta tevreden.

Bekijk de live-uitzending (Duitstalig) vanuit de Kirami-hottub met Riitta en Finland-blogger René Schwarz (FinnTouch.de).

 

Bekijk de live-uitzending (Duitstalig) vanuit de Kirami-hottub met Riitta en Finland-blogger René Schwarz (FinnTouch.de) | Kirami
Bekijk de live-uitzending (Duitstalig) vanuit de Kirami-hottub met Riitta en Finland-blogger René Schwarz (FinnTouch.de).