8-jarige spaarde zelf het geld bij elkaar voor een hottub

8-jarige spaarde zelf het geld bij elkaar voor een hottub  | Kirami | Warmer feelings

 

Vastberaden jongeman spaarde zelf voor een hottub

De 8-jarige Mico uit Lempäälä baadde voor de eerste keer in een hottub op het verjaardagsfeest van z’n vriend. De jongen was helemaal weg van de hottub en hij stelde zijn ouders voor om een eigen hottub aan te schaffen. Vader en moeder waren echter niet direct zo enthousiast, zodat Mico besloot zelf het geld voor een hottub bij elkaar te sparen.

Mico’s ouders hadden vanaf zijn geboorte geld voor hem op een spaarrekening gezet. Voor de aanschaf van een hottub ontbraken er echter nog honderden euro’s.

– Mico was vastberaden zijn droom te verwezenlijken en wilde beginnen met geld sparen. Alle verjaardags-, naamdag- en kerstcadeaus wilde hij in de vorm van geld, om zo geld te sparen voor een hottub. Daarnaast verzamelde Mico zakgeld door thuis klusjes te doen en verkocht hij oude kleren en speelgoed op de vlooienmarkt, vertelt Mico’s moeder Sanna Kangasniemi.

 

8-jarige spaarde zelf het geld bij elkaar voor een hottub  | Kirami | Warmer feelings
Kirami Oy - Vastberaden jongeman spaarde zelf voor een hottub

 

Het lange wachten werd beloond

Meer dan een jaar spaarde Mico geld voor een hottub.

– De volharding van de jongen verraste mij volledig. Voor de aanschaf van de hottub was een flinke som geld nodig, en het sparen vergde veel geduld. Het is positief om te zien dat Mico zo’n vastberaden jongeman is geworden, zegt moeder Sanna verheugd.

Toen het benodigde bedrag bijeen was, kon Mico eindelijk een geschikte hottub voor zichzelf uitzoeken.

– Met het hele gezin samen kozen we voor een houtgestookte Kirami Original Easy M hottub. Dat is voor ons een gemakkelijk te onderhouden alternatief en hij is groot genoeg voor 6 personen.

Voor de nieuwe hottub werd een plaats gebouwd in de tuin van het gezin en hij werd begin juni ingewijd. De langverwachte hottub wordt druk gebruikt.

– Vooral in de weekeinden en tijdens midzomer hebben we veel tijd in de hottub doorgebracht. Mico genoot ook van de hottub na afloop van zijn voetbaltrainingen. Daarnaast nodigt de jongen graag vrienden uit om te komen baden, vervolgt Sanna.

 

8-jarige spaarde zelf het geld bij elkaar voor een hottub  | Kirami | Warmer feelings
Warmer feelings - Het lange wachten werd beloond

 

Ontspannen in de zomervakantie

Mico’s ouders zijn na de aanschaf ook enthousiast geraakt over de hottub en ontspannen erin terwijl ze naar muziek luisteren. Ook de hond van het gezin is vol belangstelling, maar die moet voorlopig tevreden zijn met zwemmen in het nabijgelegen meer.

Het gezin brengt gezamenlijk de zomervakantie door in Finland en in het buitenland.

– Mocht het ‘s zomers in Finland regenen, dan reizen we naar het zuiden om wat zon bij te tanken. Anders blijven we thuis waar we ontspannen, saunaën, barbecueën, aardbeien eten – en natuurlijk baden in de hottub, vertellen Sanna en Mico glimlachend.

 

Kesäloma rentoutuen perheen ja koiran kanssa | Kirami
Kirami Oy - Ontspannen in de zomervakantie

 

Meer foto's

***************

Een fijne zomer, Mico, en bedankt dat je je mooie verhaal met ons wilde delen!

Warmer feelings,
namens iedereen bij Kirami