traumHaff: Kirami buitensauna’s & hottubs als unique selling point

traumHaff | Relaxen in een privé-hottub maakt elk vakantiehuis helemaal compleet | Kirami hottub

 

23 jaar geleden begonnen Marco Dorka en zijn partner Dirk Bartelt met de verhuur van hoogwaardige vakantiehuizen aan het Szczecin Lagoon, vlak bij het eiland Usedom. Dankzij de razendsnelle installatie door Kirami-verdeler FrankenSpa kunnen de gasten er nu heerlijk relaxen in houtgestookte privésauna’s en -hottubs. traumHaff is in de wolken met hun nieuwe unique selling point en met de uitbreiding van het seizoen.

 

Vakantiehuizen op het Szczecin Lagoon met die kleine extra

Marco Dorka staat voor een van zijn vakantiehuizen in Riether Winkel en kijkt met een grote lach naar de tuin met Kirami- buitensauna en -hottub.

traumHaff: Marco en Dirk | Kirami
traumHaff: Marco en Dirk

Terwijl hij terugblikt op wat er hier de voorbije maanden allemaal is verzet, waait er een zacht briesje in zijn gezicht. Maar eerst keren we even terug in de tijd en vertellen we het hele verhaal.

De rustige landschappen van Szczecin Lagoon, 160 km ten noorden van Berlijn, nodigen uit tot pure ontspanning. Marco en zijn partner verhuren hier al sinds 2000 vakantiewoningen. Naast de 20 vakantiehuizen verhuurt traumHaff ook twee woonboten. De twee partners wilden hun gasten altijd al een kleine extra aanbieden, logisch dus dat ze op een dag bij de Kirami-producten uitkwamen.

 

Van idee tot uitwerking

“Er stonden al een paar buitensauna’s bij de vakantiehuizen, maar de bewoners moesten ze met andere gasten delen. Dat vonden we zelf niet ideaal, dus zochten we een oplossing die ons een speciale toegevoegde waarde zou opleveren”, zo vertelt Marco, zelf afkomstig uit deze streek.

“Marco nam voor de eerste keer contact met ons op in de zomer van 2018. Helaas werd alles onderbroken door corona, en werd zo’n project onhaalbaar. Vorige lente hoorden we Marco opnieuw, en we raadden hem aan om het project te bespreken met een van onze meest ervaren dealers in Duitsland.  FrankenSpa kent onze hottubs en sauna’s door en door, zo herinnert Taina Hujo-Oittinen zich, sales-medewerker en key account manager voor Duitsland bij Kirami.

FrankenSpa: Alex en Bernhard | Kirami Verkopers
FrankenSpa: Alex en Bernhard 

 

Al snel kwam FrankenSpa in beeld via zijn werknemer Bernhard Selig uit Schönbrunn, in de streek van het Steigerwald bij Bamberg, 

“Taina zei traumHaff dat ze bij ons konden langskomen, zodat ze de producten meteen konden bekijken in onze showroom. In april 2022 kwamen Marco en Dirk en hun team een kijkje nemen, en ze waren onmiddellijk geïnteresseerd. Het was al snel duidelijk dat we op dezelfde manier dachten, dus stelden we een offerte op, en de rest is geschiedenis”, aldus Bernhard. Hij startte in 2011 met de verhuur van hottubs en is met zijn enorme showroom uitgegroeid tot een van Duitslands grootste Kirami-verdelers en -partners.

 

Een project van deze omvang vereist nauwkeurige processen 

Franken Spa: Een volle trailer, klaar om uitgeladen te worden | Kirami buitensauna’s
Een volle trailer, klaar om uitgeladen te worden. 

Vanaf dat moment verliep alles razendsnel. In augustus trokken Bernhard en zijn collega Alexander van FrankenSpa richting noorden, waar ze de tuinen van de vakantiehuizen bekeken, nadachten welke problemen er zouden kunnen optreden en handige tips gaven over de ideale voorbereiding van de grond en over andere zaken die bij de plaatsing komen kijken. 

De directeurs van traumHaff GmbH beslisten om tien FinVision Original -sauna’s mee te nemen, waarvan twee met kleedkamer en twaalf hottubs Comfort Family M, rechtstreeks in Finland besteld en door Kirami geproduceerd. Drie vrachtwagens werden volgestouwd met de producten en onderdelen en vertrokken richting Duitsland.

“Onze partner FrankenSpa verzorgde de volledige plaatsing. Ze beschikken over jarenlange ervaring met de plaatsing van onze producten. Samen met de transportmaatschappij planden we de precieze aankomst van de vrachtwagens. Het uitladen en de installatie zelf waren tot in de puntjes voorbereid en gepland. Taina glundert: “De werknemers van FrankenSpa zijn stuk voor stuk echte professionals, en alles verliep snel en volgens plan.”

Ook Bernhard Selig heeft alleen maar mooie herinneringen aan het grootschalige project aan de Baltische Zee.

“Begin december waren we ter plaatse in Rieth, en op een week tijd was alles afgerond. Op maandag kwamen er drie vrachtwagens aan uit Finland met alle producten, en ik had voor het nodige materiaal gezorgd om alles uit te laden. We haalden alle spullen uit de vrachtwagen en brachten ze naar de juiste plek. Op dinsdag installeerden we de eerste hottubs. Woensdag zetten we de sauna’s met een grote kraan op hun plek, en donderdag en vrijdag installeerden we de kachels en droegen we de nordic spa’s officieel over aan traumHaff.”

 

Kirami, FrankenSpa & traumHaff: een knap staaltje teamwork

Eigenaar Marco Dorka van het woonpark is zeer enthousiast over de snelheid en het gemak waarmee alles verliep.

Franken Spa | Vliegende buitensauna  - met een kraan staat de module zo op z’n plek, ook op moeilijk bereikbare plaatsen zoals achter gebouwen | Kirami buitensauna’s
Vliegende buitensauna  - met een kraan staat de
module zo op z’n plek, ook op moeilijk bereikbare
plaatsen zoals achter gebouwen. 

“Het team leverde geweldig werk bij de installatie. Mijn persoonlijke hoogtepunt was de kraan die de sauna’s en hottubs zelfs tot in de kleinste hoekjes kreeg, precies zoals wij het wilden. Tot op vandaag zijn we uitermate tevreden met de kwaliteit van de producten en met het plezier dat de gasten eraan hebben”, zo vertelt hij.

“Voor zo’n project moeten de verschillende partijen enorm goed samenwerken. Informatie moet snel, nauwkeurig en constant worden doorgegeven. Alles moet op voorhand onderling worden afgestemd en gepland. We zijn enorm blij en trots op de samenwerking met FrankenSpa en met het verloop van het hele project, een project dat we samen uitvoerden. Dit project heeft onze samenwerking naar een nieuw niveau getild”, aldus Taina van Kirami.

En Bernhard Selig herinnert zich maar al te goed waarom een stipte uitvoering in dit geval zo belangrijk was.

- “Er waren al boekingen voor de vakantiehuizen met nordic spa’s voor de kerstperiode. Alles moest dus op tijd klaar zijn, en dat is gelukt! Zo’n project kan dus echt wel snel en makkelijk worden uitgevoerd” vertelt Bernhard. 

Hij heeft nog steeds contact met Marco. Met Pasen en Kerstmis sturen ze elkaar steeds een kaartje. Bernhard levert voor de sauna’s van de traumHaff-vakantiehuizen trouwens z’n eigen hoogwaardige Odoro-geuren.

“We leveren ook toebehoren zoals aanmaakblokjes van ecologisch houtwol uit het Steigerwald. En we hielpen de instructies voor de sauna’s en hottubs te maken, zodat de gasten bijvoorbeeld weten hoe ze de kachel moeten opwarmen”, legt Bernhard uit, die ondertussen al z’n volgende bezoek aan het Szcecin Lagoon voorbereidt.

Franken Spa | Alles mooi op z’n plaats.  | Kirami buitensauna’s
Alles mooi op z’n plaats. 

 

Uitbreiding van het seizoen en upgrades van de huizen met sauna’s en hottubs

Na een grondige analyse besloot traumHaff om voor de houtgestookte versie van de sauna’s en hottubs te gaan. Dat is niet alleen een originele en traditionele keuze, maar beperkt ook het elektriciteitsverbruik.

“Zeker in deze tijden wil ik erop wijzen dat de sauna’s en hottubs verwarmd worden met hout uit hernieuwbare bronnen uit de streek en dus niet met fossiele brandstoffen”, zo benadrukt Marco Dorka, die maar al te trots is op het nieuwe unique selling point van zijn vakantiehuizen.

“We bieden op dit moment als enige in de streek hottubs aan. Ook houtgestookte sauna’s vind je hier amper. Klanten vinden het heerlijk om kachels met hout te stoken, wat een nóg gezelliger effect creëert. We zorgen voor badjassen, handdoeken en infusieproducten, zodat het plaatje helemaal compleet is. De Kirami-producten passen perfect bij onze huizen, die ook veel hout bevatten.” 

traumHaff | Tuinsauna en hottub: de perfecte match | Kirami buitensauna’s
Tuinsauna en hottub: de perfecte match. 

 

Dankzij de sauna’s en hottubs zal traumHaff het seizoen waarschijnlijk langer laten lopen. Gasten kunnen nu zelfs in de winter relaxen in het warme water van de hottub. In de zomer kunnen ze er na de sauna dan weer lekker in afkoelen, en kunnen kinderen heerlijk spetteren.

“Hottubs en sauna’s zijn voor ons een interessante toevoeging aan de ontspanningsmogelijkheden van de vakantiehuisjes. Een prachtig voorbeeld van hoe je je business kunt uitbreiden en heruitvinden. Taina twijfelt er niet aan dat de Kirami-hottubs en FinVision -sauna’s nieuwe klanten naar Rieth am See zullen trekken om er te genieten van het buitenleven.

 

Vakantie beleven tussen stranden en bossen alsof je in Finland zit

De vakantiehuizen van traumHaff liggen in drie pittoreske dorpjes aan het Szczecin Lagoon. In deze streek vind je alles wat de kust van de Baltische Zee te bieden heeft. Kleine zandstranden, strandstoelen, bossen, bewaarde natuur, zoals bijvoorbeeld in het natuurpark van Szczecin Lagoon. 

TraumHaffin | Met de juiste indeling is er zelfs op een klein stuk grond plaats voor een sauna en hottub. | Kirami buitensauna en hottub
Met de juiste indeling is er zelfs op een klein stuk grond plaats voor een buitensauna en hottub.

 

Een rustige streek die een stuk minder toeristisch is als het vlakbijgelegen Usedom-eiland. Hier kun je op de stranden en op de smalle promenades van de dorpen genieten van de rust en stilte, zelfs in de zomer. Een heerlijke vakantie vlak bij de natuur dus, tussen bossen en water.

“Onze gasten zijn overwegend natuurliefhebbers die naar hier komen om te wandelen of te fietsen. De Oder-Neisse-fietsroute naar Usedom loopt vlak langs de huizen. Het Szczecin Lagoon is een paar keer groter dan Lake Constance en is ideaal voor watersportactiviteiten. Als je wilt, kun je met de boot naar Usedom of Szczecin. Ook honden zijn meer dan welkom in onze vakantiehuizen. “Hier vind je bijna evenveel bossen als in Finland”, lacht Marco. “Logisch dus dat we onze sauna’s en hottubs in Finland kochten.”

traumHaff |Ontsnap aan de hectiek van alledag - vind je persoonlijke stekje | Kirami buitensauna en hottub
Ontsnap aan de hectiek van alledag - vind je persoonlijke stekje.

 

Meer info over de plaatsing van hottubs en sauna’s vind je in dit artikel op de website van FrankenSpa.

Klik hier voor het verhaal over verdeler Bernhard Selig en zijn bedrijf.

Boek pure recreatie en ontspanning in een van de traumHaff-huizen met je eigen nordic spa.

Reserveren kan ook per e-mail info@ostseeferienhaus.de en telefonisch op +49(0)39775 26848.