Terveo – uit liefde voor de Finse cultuur

Terveo brengt de Finse cultuur en hottubs naar Frankrijk | Kirami

Verhalen van wederverkopers: Terveo 30.11.2021

 

Graag stellen we Irina en Fabio Ladu voor, een multicultureel koppel dat een sterke band met Finland heeft.

“Fabio en ik ontmoetten elkaar in 2008 tijdens onze studies in Kotka in Finland. Fabio kwam uit Frankrijk, ikzelf uit Kostomuksha (Kostamus), een stad in Karelia in het noorden van Rusland. Later trokken we naar Frankrijk om verder te studeren”, zo vertelt Irina.

Hun verblijf in Finland wakkerde hun liefde voor de Finse cultuur, en meer bepaald voor de sauna’s, helemaal aan. Deze positieve ervaringen wilden ze maar al te graag delen en zo de Fransen iets bijbrengen over Finland. Drie keer raden wat!

Alsof het geluk ermee gemoeid was, maakten de Ladu’s in 2016 kennis met Kirami-CEO Mika Rantanen tijdens de Interbad Show in Stuttgart.

“Mika toonde er ons zijn producten. In Frankrijk was amper iemand vertrouwd met hottubs, maar we waren er onmiddellijk van overtuigd dat we ze moesten importeren naar Frankrijk. De dag zelf nog besloten we om met Kirami in zee te gaan!”

Geleidelijk aan vonden de Kirami-hottubs of de Noorse baden (of bains nordiques) hun weg naar Frankrijk.

 

Terveon näyttelytila | Irina Ladu en Mika Rantanen 2021 | Kirami
Terveon showroom - Irina Ladu en Mika Rantanen 2021

 

Actieve webshop en showroom

In 2017 reisde het koppel naar Finland voor een bezoek aan de Kirami-fabriek.

“We wilden graag meer weten over de hottubs en hun structuur, en wilden ook het productieproces wel eens zien, plus natuurlijk kennismaken met het Kirami-team.”

Vandaag baat het koppel de onderneming Terveo uit in de Noord-Franse stad Fresnes-sur-Escaut, in de buurt van Valenciennes. Ook Fabio’s vader springt regelmatig bij; zijn pensioengerechtigde leeftijd houdt hem allesbehalve tegen om te helpen met leveringen en plaatsingen. 

“Onze verkoop verloopt grotendeels via onze website terveo.com. Volgens mij waren we de eerste Kirami-partner die hun producten via een webshop aanbood, die indruk kreeg ik toch bij het zien van de verraste blik van het sales-team van Kirami.” 

De opening van een showroom met hottubs was onmiddellijk een groot succes. 

“Mensen willen de hottubs zien en voelen; ze zijn echt nieuwsgierig. Sommige klanten hebben er al over horen praten, anderen hebben ze uitgeprobeerd tijdens een vakantie in Finland of bij vrienden thuis.” 

In de toekomst willen de Ladu’s een nieuwe, nóg grotere showroom openen, zodat ze ook de FinVision-sauna en een groter aantal hottub-modellen kunnen tonen. Daarnaast willen ze hun stock uitbreiden om de hottubs sneller te kunnen leveren.

“Vorig jaar mikten we op een constante omzet, maar we groeiden zelfs! We zijn zó trots dat we de grootste Kirami-distributeur van Frankrijk zijn.” 

 

Terveo | Actieve webshop en showroom | Kirami
Terveo - Actieve webshop en showroom

 

Introductie van Fins welzijn in Frankrijk

Ook vandaag nog moeten Irina en Fabio vaak vragen beantwoorden zoals “Wat is dit?” en “Hoe werkt dat?”.

“Wat we dan doen is het product uitleggen, onze ervaringen delen en de voordelen tonen. Fransen vergelijken een hottub vaak met een jacuzzi. Het moeilijkste blijft om hen te overtuigen van het alternatief: een stil bad met een verwarmingselement met knisperend hout en een lichte rookgeur – puur genot! We genieten er zelf mateloos van in onze tuin, en dat genot en onze kennis delen we natuurlijk maar al te graag met anderen!”

De slogan van Terveo luidt “Le Bien-être Finlandais”, de Fransen laten kennismaken met Fins welzijn. Fransen zijn dol op wellness en relaxen, jacuzzi’s, spa’s enz. Jacuzzi’s en dergelijke vind je echter alleen maar in spacentra, die natuurlijk behoorlijk duur zijn. 

“Hierdoor krijgen Fransen, in tegenstelling tot de Finnen, amper de kans om deze ervaringen te beleven. Wij staan als één man achter de Finse visie, waar sauna’s gezien worden als iets uiterst gezonds en waar ze voor iedereen toegankelijk zijn.”

 

Terveo | Introductie van Fins welzijn in Frankrijk | Kirami
Introductie van Fins welzijn in Frankrijk

 

Terveo
Irina & Fabio Ladu
www.terveo.com