Elitnye Kaminy verzorgt de Russische markt voor Kirami-hottubs

Elitnye Kaminy verkoopt hottubs in Rusland | Kirami

 

In St. Petersburg is Kirami-wederverkoper Elitnye Kaminy actief met een assortiment aan hottubs, haarden, saunakachels en schoorsteenpiijpen. Het voornaamste marktgebied is Ruslands Noordwestelijke federale district, maar het bedrijf verkoopt hottubs door het hele land.

 

Verwarmbare hottubs naast ijswaterbaden

Elitnye Kaminy verkoopt hottubs in Rusland | Kirami
Elitnye Kaminy - Aan de linker Dmitrij
Sergeev ja rechts Aleksandr Repchanskij

Toen de samenwerking met Kirami in 2013 begon, waren verwarmde hottubs nog zeldzaam in Rusland. Met ijswater gevulde badkuipen waren echter populair en zijn dat nog steeds, waarschijnlijk vanwege de Russische traditie om na de sauna in een wak onder te dompelen.

–Toen we begonnen met de samenwerking, begrepen we dat men in Rusland niet veel weet over verwarmbare hottubs Voor veel van onze klanten waren die compleet nieuw. Dat was duidelijk te merken op onze eerste beurs in Moskou, waar Kirami’s producten veel belangstelling wekten, herinnert Aleksandr Repchanskij. van Elitnye Kaminy zich.

Tegenwoordig, nadat we meerdere jaren actief zijn geweest, is de belangstelling voor verwarmbare hottubs veel groter. Er zijn ook veel concurrenten op de markt gekomen. Die bieden niet allemaal de kwaliteit van Kirami.

– Een klant kwam meerdere keren bij ons, dacht lang na, overwoog de alternatieven en besloot uiteindelijk een goedkopere hottub van een lokale producent te kopen. Na een lijdensweg van een jaar ging de hottub kapot. De klant kwam terug bij ons en kocht een Kirami-hottub, vertelt Repchanskij.

 

Elitnye Kaminy | Houten hottubs zijn het populairst | Kirami
Houten hottubs zijn het populairst

Houten hottubs zijn het populairst

Russische klanten zijn vooral geïnteresseerd in houten hottubs. Voor kunststofbaden is vooralsnog minder belangstelling. De klantenkring van het bedrijf komt hoofdzakelijk uit de middenklasse en de hogere middenklasse.

– Het zijn meestal mensen die voor zichzelf al een huis en een sauna hebben laten bouwen en voor hun vrijetijd afwisseling willen in de vorm van verschillende comfortabele “details”. omschrijft Repchanskij.

Bij Elitnye Kaminy horen ze soms ook bijzondere verhalen over manieren om de vrijetijd door te brengen.

– In Vladivostok wedden klanten erom of ze het water in een 220 cm breed bad aan de kook konden krijgen en daarvan stuurden ze ons een video, lacht Repchanskij.

 

 

Importeur met ervaring met Finse producten

Toen het bedrijf in 1999 begon met zijn activiteiten in St. Petersburg, groeide de markt voor zomerhuizen snel. De oprichters van het bedrijf begonnen als installateurs van haardkachels.

– In de beginfase installeerden we eenvoudige bakstenen haardkachels en convectiekachels, daarna gingen we over op producten van buitenlandse fabrikanten. Dat waren vooral Franse kachels en pas later maakten we kennis met de producten van de Finse haardkachelfabrikant Tulikivi. Omdat Tulikivi geen eigen import had, spraken we met hun vertegenwoordiger de levering van de producten in Rusland af. Zo werd Elitnye Kaminy opgericht, vertelt Repchanskij.

Tot het productassortiment van Tulikivi behoren naast haardkachels ook saunakachels, die Elitnye Kaminy vaak in de sauna’s van haar klanten installeert. Van sauna’s naar hottubs is maar een kleine stap.
 

– Hottubs passen het best in de buurt van de sauna. We kunnen hottubs aanbieden aan een groot deel van onze klanten die Tulikivi-producten kopen, zegtRepchanskij.

 

Net als Kirami de wil om te groeien en te ontwikkelen

Het voornaamste werkterrein van Elitnye Kaminy is de verkoop en installatie van producten van kachelfabrikant Tulikivi volgens het turnkey principe. Naast Kirami en Tulikivi is het bedrijf ook wederverkoper van Schiedel, die schoorsteenpijponderdelen verkoopt.

– Voor ons betekent Kirami betrouwbaarheid, kwaliteit, een flexibele benadering van partners en klanten en de wil om voortdurend te groeien en te ontwikkelen. Dat gaat goed samen met onze toekomstdoelen, nl. ontwikkeling en groei van de verkoop, vat Repchanskijsamen.

Het bedrijf heeft momenteel 20 werknemers, een eigen showroom in het centrum van St. Petersburg en een magazijn nabij de ringweg van St. Petersburg.

 

Elitnye Kaminy

2 -aja Sovetskaja 25 A
RU-191024 St. Petersburg
Russia
www.elit-kamin.spb.ru