Wederverkoper holzimgarten: “Kirami is net een grote familie”

holzimgarten: “Kirami is net een grote familie” | Kirami

Retailer verhaal 17.08.2020

 

Het bij Rosengarten-Westheim horende Ziegelmühle is een rustig klein plaatsje in Zuid-Duitsland, dichtbij de stad Schwäbisch Hall. Al sinds 1927 woont de familie Heizmann in het idyllische plaatsje, waar twee riviertjes, de Bibers en de Dendelbach, samenkomen.

- Mijn grootvader kocht indertijd dit landgoed en begon met een zagerij. Zelf ben ik in 1991 begonnen als ondernemer. Ik investeerde in het bedrijf met o.m. nieuwe machines, vertelt Günther Heizmann, de eigenaar van het bedrijf.

De eerste tien jaar gingen de zaken redelijk goed. Toen werd het moeilijker, omdat het marktaandeel van de grote concurrenten toenam.

- In 2000 bedachten we de brandnaam “holzimgarten” (“hout in de tuin”). Langzaamaan hebben we de brand ontwikkeld. Van begin af aan was het voor ons belangrijk om alleen producten van hoge kwaliteit te verkopen.

 

 holzimgarten | Mijn grootvader kocht indertijd dit landgoed en begon met een zagerij | Kirami
holzimgarten - Mijn grootvader kocht indertijd dit landgoed en begon met een zagerij.  

 

Een brand was de aanleiding ons op de vernieuwing van de firma te concentreren

holzimgarten | Openstaan voor nieuwe ideeën is de juiste weg gebleken voor de toekomst van de firma | Kirami
Openstaan voor nieuwe ideeën is de juiste
weg gebleken voor de toekomst van de
firma. 

De brand op oudejaarsdag, die zowel het woonhuis als de zagerij verwoestte, plaatste de familie Heizmann voor een nieuwe uitdaging. Gelukkig is niemand gewond geraakt bij de brand. Het gezin ging niet bij de pakken neerzitten en al snel werd besloten te stoppen met de zagerij en zich nog consequenter te richten op het vernieuwen van de firma. 

- Tegenwoordig concentreren we ons alleen op de “holzimgarten” brand, verklaart Günther Heizmann, die zichzelf omschrijft als optimistisch, creatief en ambitieus. 

Openstaan voor nieuwe ideeën is de juiste weg gebleken voor de toekomst van de firma. 

 

In een familiebedrijf doet iedereen mee

- We zijn echt een familiebedrijf. Mijn zoon Patrick helpt in de firma en heeft ook onze website gemaakt. Mijn dochter Kristin verzorgt de SoMe-kanalen. Mijn vrouw Brigitte helpt overal mee, waar hulp nodig is. Over belangrijke beslissingen denken we altijd samen na, stelt de baas. 

- Mijn wekker loopt ’s morgens om zes af. Dan blader ik de krant door, ontbijt en laat onze hond Bruno uit. Daarna ga ik naar het kantoor en schrijf offertes. Soms ga ik ook bij klanten langs. Het hangt van de situatie af of ik iemand meeneem of alleen op pad ga, vertelt Günther Heizmann.

Zaterdag is een normale werkdag, waarop we vaak producten bij de klanten installeren. Heizmann en zijn team bouwen bijvoorbeeld tuinhuisjes, terrassen en hekken – en ze installeren natuurlijk Kirami-hottubs. 

- Mijn zoon Patrick helpt me veel bij dit werk. Daarnaast hebben we nog Hakan, doe eerder in de zagerij werkte. Tegenwoordig fungeert hij als mijn assistent en hij is onmisbaar, prijst de sympathieke vader zijn enige externe werknemer.

 

De samenwerking met Kirami begon na een grondig onderzoek


Als ambitieuze ondernemer bestudeerde Heizmann nauwgezet de verschillende alternatieven, nadat was besloten om hottubs in het productassortiment op te nemen. Waarom juist Kirami?

- We keken op internet welke alternatieven er waren. Kirami maakte van begin af aan de beste indruk op ons. En niet alleen vanwege de hoge productkwaliteit, maar ook door de manier waarop ze hun best deden en ons echt als wederverkoper wilden.

Dat is bepaald niet vanzelfsprekend voor een kleine wederverkoper, benadrukt Günther Heizmann.

- Ik zou kunnen zeggen dat Kirami net een grote familie is. En dat is heel plezierig. We zaten direct op dezelfde golflengte, voegt de eigenaar van het bedrijf toe.

Aanvankelijk begon de verkoop wat langzaam, vooral vanwege corona, maar de laatste tijd hebben we veel bestellingen gekregen. 

- Momenteel is er veel vraag en ik geloof dat we op de goede weg zijn. Ik weet zeker dat de producten van marktleider Kirami precies bij ons passen, verklaart Heizmann. 

 

holzimgarten | Ik weet zeker dat de producten van marktleider Kirami precies bij ons passen, verklaart Heizmann | Kirami
Ik weet zeker dat de producten van marktleider Kirami precies bij ons passen, verklaart Heizmann. 

 

Finland wordt geassocieerd met sauna- en badcultuur

De klanten van holzimgarten waarderen de ontspannende en verkwikkende werking van de hottub. Daarnaast is het fijn om in een hottub te zitten. De mensen willen hun huis gezelliger maken en zijn steeds meer bereid om daarin te investeren.

- Finland wordt geassocieerd met sauna- en badcultuur en ik geloof dat het verschil maakt of we Duitse of Finse producten verkopen. Het maakt veel uit dat het product uit een land komt dat een lange traditie op dit gebied heeft, stelt Heizmann.

Hij benadrukt dat de sauna en hottub bij elkaar horen en wil dit gevoel ook overbrengen aan zijn klanten, die voor het grootste deel in de omgeving wonen. 

- We willen doelbewust onze holzimgarten-brand ontwikkelen en tegelijkertijd de samenwerking met Kirami, overdenkt Günther Heizmann de toekomst. 

 

Holzimgarten | Finland wordt geassocieerd met sauna- en badcultuur | Kirami
We willen doelbewust onze holzimgarten-brand ontwikkelen en tegelijkertijd de samenwerking met Kirami,
overdenkt Günther Heizmann de toekomst. 

 

Kleine beginproblemen en voorbeeldige klantenservice

Wanneer je met iets nieuws begint, is het normaal dat in het begin nog niet alles vlekkeloos verloopt. De Duitse ondernemer denkt met een glimlach terug aan een gebeurtenis op een beurs van afgelopen herfst. 

holzimgarten was net begonnen samen te werken met Kirami. Twee dagen voor de eerste beurs werden de eerste hottubs bezorgd in Rosengarten. Heizmann en zijn team plaatsten de hottubs op de beursstand en vulden ze met water. Hun plan was dat de klanten op de beurs zouden kunnen baden. 

- De Family-hottub werd verwarmd met een Cube-kachel. En warm werd ie! Het probleem was dat we de verwarming niet op tijd konden stoppen. Zodoende hadden we uiteindelijk water van 48 graden in de hottub. We hadden er worst in kunnen koken. Dat was niet echt een ideale situatie, lacht Günther Heizmann. De volgende dag was echter alles onder controle, toen Heizmann en zijn team de zaak hadden uitgezocht. 

Ook een ander geval dat begon met wat tegenslag is Heizmann bijgebleven. Een gezin dat op 70 km afstand van de firma woonde had een hottub besteld.

- Blijgezind kwam de klant de hottub rechtstreeks bij ons halen. We praatten gezellig en ik gaf hem nog een paar tips over het gebruik van de hottub. Een paar uur later belde de klant. Ze hadden gemerkt dat het bij de hottub bestelde deksel ontbrak.

Günther Heizmann dacht niet lang na, maar kwam direct in actie.

- Nog diezelfde avond, het was zaterdagavond, reed ik naar de klant en bezorgde hem het deksel. Het gezin was reuzeblij en iedereen bedankte menigmaal. Tegenwoordig deelt het gezin veelvuldig foto’s over hun hottub, volgt ons op Facebook en is erg ingenomen met de hottub. Dit maakte grote indruk op mij, zegt de actieve ondernemer blij.

 

De klanten van holzimgarten waarderen de ontspannende en verkwikkende werking van de hottub | Kirami
De klanten van holzimgarten waarderen de ontspannende en verkwikkende werking van de hottub.

 

Samenwerking met Kirami is bijzonder

Günther Heizmann staat altijd open voor nieuwe dingen en ideeën. Hij is altijd geïnteresseerd en deinst er niet voor terug om zich in wat gekkere zaken te storten.

Toen Finland-blogger René Schwarz en diens collega Tanja Frisch, die al lang met Kirami samenwerken, het idee kregen voor een live-uitzending vanuit een hottub, waren ze direct welkom bij de familie Heizmann. De live-uitzending werd een “feestuitzending” ter ere van Kirami’s 19-jarig bestaan.

Samen brachten ze tijd door onder het barbecue-afdak van het gezin. Onder het genot van gegrilde worstjes en koude drankjes spraken ze over Finland, voordat Günther en René in de hottub gingen zitten. Tijdens de ca. een uur durende livestream beantwoordden ze onder meer vragen van kijkers over hottubs.

- We hebben eerder ook Finse producten in ons assortiment gehad, maar het thema “Finland” is nog nooit zo sterk naar voren gekomen. De samenwerking met Kirami is iets heel bijzonders. Het is net of we bij een grote familie horen. Ik vind dat prachtig en deze samenwerking brengt echt veel plezier, vat Heizmann zijn ervaringen samen.

 

holzimgarten | Finland-blogger René Schwarz en diens collega Tanja Frisch en ook Günther en Brigitte Heizmann | Kirami
Op de foto: Finland-blogger René Schwarz en diens collega Tanja Frisch en ook Günther en Brigitte Heizmann

 

Bekijk de website van holzimgarten

holzimgarten op Facebook en Instagram

Bekijk Kirami’s verjaardags live-uitzending vanuit de hottub (in het Duits)

 

Günther en René in de hottub gingen zitten - Bekijk Kirami’s verjaardags live | Uitzending vanuit de hottub | Kirami
Günther en René in de hottub gingen zitten - Bekijk Kirami’s verjaardags live-uitzending vanuit de hottub (in het Duits)