Maak uw hottub klaar voor de komende winter

Maak uw hottub klaar voor de komende winter | Kirami

 

Valmistele palju talvea varten | KiramiMaak uw hottub klaar voor de winter

Tot de herfstwerkzaamheden behoort het winterklaar maken van het zomerhuis: de boel wordt schoongemaakt en afgesloten, water en elektriciteit worden afgesloten en de toegang door ongenode gasten verhinderd. Velen vragen zich dan af wat ze met de op het erf of het terras staande hottub moeten doen. De benodigde maatregelen hangen ervan af of u van plan bent de hottub ook regelmatig in de winter te gebruiken of dat er een maandenlange badpauze volgt. Bij Kirami raden we aan om ook ’s winters van uw hottub en zomerhuisleven te genieten.

 

Wanneer uw hottub een winterstop krijgt

Wanneer de hottub een winterslaap gaat houden, moet hij goed worden geleegd, gewassen met Kirami Biozeep en grondig gespoeld. Spoel ook de bovenleiding van de kachel flink door, zodat eventueel achtergebleven verontreinigingen eruit komen.

Het is goed de plug van de afvoerkraan helemaal te verwijderen, zodat eventueel condenswater uit de hottub kan wegvloeien en zodoende geen bevriezingsgevaar veroorzaakt. Zet het deksel goed vast met de meegeleverde bevestigingen, zodat de wind het deksel niet kan meevoeren. Het isolatiedeksel enkunststofdeksel hebben verschillende bevestigingen. Verwijder de as uit de kachel zodat die door regen en vocht niet in een natte massa verandert. Natte as leidt tot roestvorming van de roosters en roosterslede. 

Berg het filter ’s winters binnen op. Verwijder zand of filtervezel en al het eventuele water uit het massafilter.  Was en spoel het filter goed, zodat het in het voorjaar direct klaar voor gebruik is. Wanneer u een licht filter gebruikt, was en spoel dan zowel het filter als de filterpatroon, of gooi de patroon weg, als die in slechte staat is.

De tegen corrosie beschermende anodestaaf in de kachel moet worden gecontroleerd en zo nodig vervangen.

 

Wanneer uw hottub een winterstop krijgt | Kirami
Wanneer uw hottub een winterstop krijgt

 

Wanneer u de hottub ‘s winters blijft gebruiken

Wanneer u de hottub het hele jaar door gebruikt, hoeft u na elk bad slechts de normale acties uit te voeren: zorgvuldig wassen, spoelen en verwijderen van de as uit de kachel. Haal de plug uit het bad, zodat door eventueel vocht of condenswater de plug niet kan vastvriezen of andere schade kan ontstaan.

Voor een hottubbad in de winter hoeft u geen speciale maatregelen te nemen, maar houd wel rekening met het risico van bevriezing. De afvoerkraan is het gevoeligst voor bevriezing, omdat een kleine hoeveelheid bevroren condenswater de kraan al stuk kan maken. Dit is echter geen probleem, als de hottub kort na het baden wordt geleegd. Voordat het bad wordt geleegd, moet worden gecontroleerd of het vuurbed helemaal “zwart” is - er mag geen enkel gloeiend kooltje meer in zitten. Gloeiende kooltjes in de kachel kunnen de kachel doen smelten, wanneer er geen water in de hottub zit. We raden aan om de afvoerkraan ’s winters helemaal open te laten, zodat condenswater vrij kan wegstromen.

Het is goed de omgeving van de hottub en het deksel sneeuwvrij te houden, zodat de hottub snel gebruiksklaar is, wanneer u in bad wilt. Denk eraan dat de omgeving van de hottub ’s winters glad kan zijn, wanneer uit het bad spattend water op de grond bevriest. We raden aan om zand te strooien rond de hottub en bijvoorbeeld op het pad naar de sauna. Op de hottubtrap kunt u een mat leggen, zodat de trap niet glad of koud is. 

Lees hier, hoe u ook bij vorst kunt genieten van uw hottub

 

Volgens velen is de herfst en vooral de winter de beste en sfeervolste tijd om te baden | Kirami
Volgens velen is de herfst en vooral de winter de beste en sfeervolste tijd om te baden.

 

Een sfeervolle winter bij uw zomerhuis en in de tuin

Het zomerhuisseizoen wordt automatisch langer, wanneer er ’s winters ook wat te doen is. IJspret op het meer of bijvoorbeeld buiten met brandhout in de weer zijn houdt u in beweging en geeft u nieuwe energie. Ook barbecueën lukt prima, wanner u goed materiaal hebt, bijvoorbeeld met de Roasty Boss of de Iron Monster van Kirami’s Outstanding-serie. Na een dag hard werken is het fijn de sauna en de hottub te verwarmen en te genieten van een verfrissend en ontspannend bad met goede vrienden buiten in de frisse lucht. Volgens velen is de herfst en vooral de winter de beste en sfeervolste tijd om te baden.

De hoofden van de badgasten kunt u tegen de vorst beschermen met Kirami’s vrolijke hottubmutsen. Liefhebbers van ijszwemmen kunnen in een wak springen of door de sneeuw rollen en daarna weer in de warme hottub stappen en de sterrenhemel bewonderen. Een goed ontworpen verlichting brengt sfeer - en ook veiligheid - in de donkere avonden, bijvoorbeeld Kirami’s lantaarns en verlichte hottub, die u stijlvol in het terras kunt laten verzinken. 

 

Een sfeervolle winter bij uw zomerhuis en in de tuin | Kirami
Een sfeervolle winter bij uw zomerhuis en in de tuin

 

Geniet ook bij vorst van uw hottub 

Vaak gestelde vragen over hottubgebruik in de winter

Bekijk de duurzame Outstanding-tuinproducten

Bekijk Kirami’s badtextiel!

Bekijk Kirami’s lantaarns

Lees meer over hottubs met ledverlichting