Hoe je cottage-patio een paradijs wordt met de Kirami-hottub

Hoe je cottage-patio een paradijs wordt met de Kirami-hottub | Kirami

Verhaal van de klant: Minna Haapakoski 01.2022

Interieurontwerper creëerde een hottub-paradijs op de patio van haar vakantiewoning

 

Minna Haapakoski | Elke dag in contact met het geliefkoosde water dankzij de hottub | Kirami
Elke dag in contact met het geliefkoosde water dankzij de
hottub

Minna Haapakoski ontwerpt interieurs en andere producten, een absolute droombaan, zo zegt ze zelf. Ze creëert elk type interieur, steeds in lijn met de stijl van de klant en ongeacht of het om een privéwoning dan wel om een openbare ruimte of zelfs om een set voor een tv-serie gaat.

“Elk project is uniek, en ik vind het waanzinnig dat ik het geluk heb zoveel verschillende opdrachten te mogen uitvoeren. Vandaag ontwerp ik misschien een Spaanse luxevilla voor een tv-productie, terwijl ik morgen een studentenkamer ontwerp en op de rommelmarkt op zoek moet naar spullen.”

Haar interesse voor interieurontwerp stamt al uit haar prille jeugd.

“Bij mijn ouders thuis gingen we vaak met de decoratie aan de slag, waarbij we de meubels verplaatsten en oude elementen omtoverden in nieuwe. Als ik samen met m’n vriendinnetjes met Barbie speelde, wilde ik eerst voor alle poppen woningen maken. Creatief zijn en ideeën spuien was voor mij eigenlijk belangrijker dan het spelen met de poppen.”

 

Elke dag in contact met het geliefkoosde water dankzij de hottub

Ook Minna’s voorkeur voor water stamt uit haar kindertijd. Als klein meisje bracht ze uren door in de buurt van water, waar ze de geur en het geluid van water dag na dag ervaarde. Thuis was er helaas nooit genoeg plaats voor een bad, en ook de tuin van haar huidige woning bood geen plaats voor een hottub. Gelukkig bevindt haar nieuwe vakantiewoning zich aan de kust.

“Eindelijk hebben we een perceel met voldoende plaats voor een eigen hottub!”

Minna zocht online naar verschillende soorten hottubs, en haar oog viel onmiddellijk op de Chill hot tub van Kirami.

“De Chill had een interessant design, en dit model leek me handiger om te relaxen dan een model met zitbankjes. Ook de afmetingen waren perfect geschikt voor ons gezin: wij tweeën plus onze 8-jarige zoon.”

Een ander belangrijk criterium was dat de hottub op de geplande plek moest passen.

“Het was belangrijk voor ons dat de hottub laag genoeg was om ze gemakkelijk in de patio te integreren. Tegelijkertijd moest het water er gemakkelijk uit kunnen zonder een diep gat te moeten graven.”

Helaas voor Minna kon ze de Chill-hottub niet bekijken in de winkel, al hield dat haar niet tegen om ze te bestellen – tot haar grote tevredenheid achteraf.

 

Uitkijken naar de sterrenhemel en zonsopgang

De hottub zit in de lager gelegen patio van de vakantiewoning, drie treden lager dan de patio (die op hetzelfde niveau ligt als de cottage zelf).

Minna Haapakoski | Uitkijken naar de sterrenhemel en zonsopgang | Kirami
Uitkijken naar de sterrenhemel en zonsopgang

“De sauna in de cottage heeft een glazen wand, van waaruit je de hottub kunt zien. Vanuit de hottub zelf heb je een prachtig uitzicht op de zee, het is er heerlijk vertoeven tijdens koele nachten met heldere sterrenhemels, met rond je een stel kaarsen en met een beanie op je hoofd.” 

Volgens Minna zorgt indirecte verlichting tijdens de hottub-ervaring voor extra sfeer. Ze kijkt al uit naar de zonsondergangen tijdens zomeravonden en tijdens de midzomernacht, waarbij de hottub omringd wordt door heerlijk geurende bundels berkentakken. In haar droomnacht wordt ze in de hottub vergezeld door leuk gezelschap, prachtige muziek uit de Bluetooth-speaker en koele drankjes. Deze laatste kan ze gewoon neerzetten op de omringende constructie waarin de hottub zich bevindt op de patio.

De hottub blijkt nu al een geweldige aankoop en een uitstekende manier om te relaxen.

“Afgelopen herfst en winter warmden we ze op een zaterdagavond regelmatig op, en brachten we al zittend uren door in de hottub. Je kunt er heerlijk babbelen en écht luisteren naar hoe het met de ander gaat.”

Ze kochten de hottub vrij recent aan, dus konden er tot nu toe enkel met het eigen gezin van genieten. De zoon vindt de hottub alvast even leuk als Minna, en kijkt er steeds halsreikend naar uit om ze op te warmen.

“We konden wel eeuwig in de hottub blijven zitten!” 

 

Tips van een interieurontwerper voor een juiste plaatsing

Minna deelt als landschapsspecialiste een aantal tips over de juiste plaatsing en over het perfecte ontwerp van de hottub, al voegt ze toe dat de ideale oplossing verschilt per situatie en afhangt van wat de koper verlangt.

Minna Haapakoski | Tips van een interieurontwerper voor een juiste plaatsing | Kirami
Tips van een interieurontwerper voor een juiste plaatsing

•    De ligging is het belangrijkste element: zorg dat het ontwerp en de ligging van de hottub op elkaar aansluiten. En vergeet natuurlijk nooit de veiligheid uit het oog!
•    Er bestaan verschillende mogelijkheden om de hottub aan de buitenkant te bekleden. Kies gewoon wat het beste bij de omgeving past.
•    Het is altijd mooier als je de hottub zonder al te veel zichtbare materialen in de patio inbouwt. Een geïntegreerde hottub heeft als extra voordeel dat je ruimte hebt om spullen neer te zetten.
•    Het kan interessant zijn om verschillende buitenruimtes aan elkaar te koppelen, bijvoorbeeld een badruimte, een zitruimte en een eetplaats. Dat kan zelfs binnen, al hou je er best rekening mee dat een hottub vlak naast de eettafel niet zo aantrekkelijk is.
•    Zorg voor voldoende ruimte op de patio rond je hottub, zodat je voeten schoon blijven op weg naar de hottub.
•    Een interieurontwerper kan helpen met het ontwerp van de patio, in sommige gevallen kun je ook een beroep doen op een tuinontwerper, die tegelijk je planten en tuin kan aanpakken.


Startpagina
IG: minnahaapakoski

 

 

Foto's van het project

Minna Haapakoski |Het is altijd mooier als je de hottub zonder al te veel zichtbare materialen in de patio inbouwt | Kirami
Het is altijd mooier als je de hottub zonder al te veel
zichtbare materialen in de patio inbouwt.
 Minna Haapakoski | Het was belangrijk voor ons dat de hottub laag genoeg was om ze gemakkelijk in de patio te integreren | Kirami
Het was belangrijk voor ons dat de hottub laag genoeg was
om ze gemakkelijk in de patio te integreren.
Minna Haapakoski |  Zorg voor voldoende ruimte op de patio rond je hottub, zodat je voeten schoon blijven op weg naar de hottub | Kirami
 Zorg voor voldoende ruimte op de patio rond je hottub,
zodat je voeten schoon blijven op weg naar de hottub.
Minna Haapakoski | De hottub zit in de lager gelegen patio van de vakantiewoning, drie treden lager dan de patio | Kirami
De hottub zit in de lager gelegen patio van de
vakantiewoning, drie treden lager dan de patio (die op
hetzelfde niveau ligt als de cottage zelf).
Minna Haapakoski | De Chill had een interessant design | Kirami
De Chill had een interessant design.
 Volgens Minna Haapakoski zorgt indirecte verlichting tijdens de hottub-ervaring voor extra sfeer | Kirami
Volgens Minna zorgt indirecte verlichting tijdens de hottub-
ervaring voor extra sfeer.

 

Minna Haapakoski | De hottub blijkt nu al een geweldige aankoop en een uitstekende manier om te relaxen. | Kirami
De hottub blijkt nu al een geweldige aankoop en een
uitstekende manier om te relaxen.