Water

Water

 

Hottubs Water | Kirami
De hottub schoon uit z’n winterslaap

V: Kan ik in de hottub zee- en meerwater gebruiken?

A: Ja, dat kan, omdat de kachel is gemaakt van zeewaterbestendig aluminium.  De kachels worden beschermd door een opofferingsmetaal net als zeeboten en buitenboordmotoren. Het opofferingsmetaal voorkomt corrosie van de kachel, wanneer in de hottub zeewater of badverzorgingsproducten worden gebruikt (In Kirami’s nieuwste kachels is dit opgelost door een in de kachel geïnstalleerde magnesiumanodestaaf). De kachel hoeft na gebruik niet te worden gespoeld met zoet water. Al onze hottubs zijn bestand tegen zee- en meerwater. Niettemin is het verstandig om bij gebruik van zee- en meerwater goed te letten op de waterhygiëne. Bij twijfels over de hygiëne of de reinheid van het water, doet u er goed aan het water te vervangen en de hottub te reinigen.

De kachel en het leidingwerk lopen voldoende leeg via de afvoerklep van de hottub, wanneer de hottub volgens de voorschriften is geïnstalleerd. Wanneer tussen het bad en de kachel een set verlengpijpen is geïnstalleerd, controleer dan of de kachel goed leegloopt.

V: Hoe vaak moet het badwater worden vervangen?

A: Aanbevolen wordt het water bij gezinsgebruik na 1-2 dagen te vervangen. Bij juist gebruik vanfilter en chemicaliën kan het water wel 1-3 maanden geschikt zijn om in te baden. Het is goed om in het bad altijd desinfectiemiddelen te gebruiken, wanneer men er meer dan een keer in baadt. 

V: Hoe kan de gebruiksduur van het water worden verlengd?

A: De gebruiksduur van het water wordt aanzienlijk verlengd, wanneer een filter en badchemicaliën worden gebruikt. 

V: Kunnen in de hottub bijv. badgeuren worden gebruikt? 

A: In de hottub kunnen badgeuren en -zouten worden gebruikt, zolang de pH-waarde van het water tussen de 7,2 en 7,6 blijft en de doseringsvoorschriften van de middelen worden nageleefd. We raden aan om na gebruik de kachel van binnen goed te spoelen.

V: Hoe wordt de hottub geleegd?

A: In de hottub bevindt zich een waterafvoer, van waaruit het water via een afvoerleiding uit het bad stroomt. Kies voor de kuip een zodanige plaats, dat het leeglopen geen problemen veroorzaakt. Leid het water zo nodig om met een slang.

V:Kan het badwater naar de tuin worden geleid?

A: Als regel wel, maar houd wel rekening met de gebruikte chemicaliën en de lokale overheidsvoorschriften.

V: Waarom ruikt het water bedompt, wanneer na opwarming het deksel wordt geopend?

A: Wanneer het water onder het deksel wordt opgewarmd en het geen zuurstof krijgt, kan het wat bedompt gaan ruiken. Wanneer u het deksel ca. 5 minuten voor het baden verwijdert, kan het water ademen en verdwijnt de geur.

Genießen die schönen Bademomente! Entdecken unsere umfangreiche Auswahl an Zubehören und auschecken die Badefassmodelle von Kirami!