Tubtainer2-warmhouder/elektrisch element 

Q: Is het mogelijk in de hottub ook ‘s winters water te houden met een geringe hoeveelheid warmte?

A: De als accessoire verkrijgbare Tubtainer2 biedt de mogelijkheid het hele jaar door water in de hottub te houden. De Tubtainer2 houdt het water voldoende warm, zodat de hottub niet bevriest (aanbevolen minimumtemperatuur 15 °C). Er zit ook een filter in, met behulp waarvan het water schoon blijft en het water niet na elke keer baden hoeft te worden vervangen. De Tubtainer2 houdt het water op de ingestelde temperatuur met een elektrisch element van 2 kilowatt.

Q: Kan de houtkachel worden vervangen door een Tubtainer2 verwarming?

A: Bij vorst kan de Tubtainer2 binnen zekere grenzen het water dooi houden, wanneer het deksel van de hottub gesloten is. Voor het opwarmen van het water tot een geschikte badtemperatuur is het goed dat er ook een houtkachel is. ’s Zomers kan de Tubtainer ook worden gebruikt voor het opwarmen. In de praktijk duurt de opwarming van het water van koud naar badtemperatuur lang, omdat het vermogen van zelfs de kleinste Kirami-kachel 10 keer zo groot is als dat van de Tubtainer2. 

Q: Hoe wordt de Tubtainer2 geïnstalleerd en waarmee moet bij de installattie rekening worden gehouden?

A: De Tubtainer2-warmhouder wordt net als de filterinstallatie met twee slangen in het bad geïnstalleerd. De invoerslang wordt op de afvoerklep aangesloten en voor de retourslang moet een doorvoer in het bad worden gemaakt. Wanneer de installatie de kachel geheel vervangt, komt er in plaats van de kachel een aparte leidingenset. 

Q: Hoe vaak moet het filter worden vervangen?

A: In de Tubtainer bevindt zich een drukmeter, die aangeeft wanneer het filter gereinigd moet worden. De reinigingsfrequentie hangt af van hoe vaak de hottub wordt gebruikt. We raden aan een reservepatroon te kopen, zodat een verstopte patroon snel kan worden vervangen. Een vuile patroon kan worden schoongemaakt met een borstel onder stromend water.

Genießen die schönen Bademomente! Entdecken unsere umfangreiche Auswahl an Zubehören und auschecken die Badefassmodelle von Kirami!