How to heat up your hot tub quickly and easily | Kirami heaters
Zo verwarmt u uw spa snel en gemakkelijk | Kirami kachels

V: Wat voor hout moet ik gebruiken?

A:  Het beste en meest kosteneffectieve hout is droog, gekliefd berkenhout (Noordse landen). Bij het stoken van hardhout dient u gebruik te maken van een aparte zuurbestendige aslade. U kunt natuurlijk ook andere houtsoorten gebruiken. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de dichtheid van het hout is, hoe hoger de calorische waarde. Essentieel is dat het brandhout goed droog is.

V: Hoeveel hout is er nodig om de hottub te verwarmen?

A: Afhankelijk van het jaargetijde is voor het verwarmen van de hottub 60-120 liter droog berkenhout (Noordse landen) nodig.

De hoeveelheid hout hangt onder meer af van de begintemperatuur van het water, de kwaliteit en het vochtgehalte van het hout en de buitentemperatuur. Hieronder een schatting van het benodigde aantal houtcharges per kachel.

Cult: ca. 7-10 charges.
Macu: ca. 6-9 charges.
Cube: ca. 5-8 charges.
Tube: ca. 4-7 charges.

V: Waar moet u bij het verwarmen op letten?

A: Controleer allereerst of er water in het bad zit! Ook al hebt u het de vorige avond opgewarmd, controleer het bad niettemin. Als u het water zo snel mogelijk warm wilt hebben, gebruik dan droog brandhout van goede kwaliteit. Gebruik van het deksel verkort de verwarmingstijd aanzienlijk. Verwijder, voor u begint met stoken, de as uit de aslade en van het rooster. Houd het vuur groot en voeg om de 10-15 minuten hout toe, zodat het vuur tijdens het opwarmen niet dooft. De zwaartekracht laat het water circuleren, en die circulatie wordt langzamer wanneer het vuur dooft. Opnieuw aansteken en de circulatie op gang laten komen kost tijd.

Het wordt gebruikt voor het mengen van het water bij het opwarmen, om de temperatuur gelijkmatig te verdelen | Kirami
Het wordt gebruikt voor het mengen van het water bij het opwarmen, om de temperatuur gelijkmatig te verdelen.

V: Hoe wordt het water verwarmd?

A: Het badwater wordt verwarmd met de meegeleverde, volledig met hout te stoken kachel, zodat voor het verwarmen geen elektriciteit nodig is. Tijdens het verwarmen moet de kachel vol water staan, oftewel het waterniveau in het bad moet hoger zijn dan de bovenste doorvoer . Bij opwarming wordt het water lichter en stijgt het naar het bovenste deel van de kachel, vanwaar het via de circulatieleiding naar het bad stroomt. Het in het bad aanwezige koude water zakt naar de bodem en stroomt van daaruit via de circulatieleiding naar de kachel.

 

V: Hoe snel wordt het badwater warm?

A: De snelheid waarmee het badwater opwarmt hangt af van het vermogen van de kachel, de grootte van het bad, de kwaliteit brandhout, de buitentemperatuur en of het deksel wordt gebruikt. Bij een buitentemperatuur van nul graden, bijvoorbeeld, wordt een bad met 1450 liter water warm in ca. 2-3 uur. Voor het verwarmen kunt u het beste in kleine partjes gekliefd, droog hout gebruiken. Bij gebruik van grote stukken vochtig hout kan het verwarmen wel twee keer zo lang duren.

 

Verwarming van de hottub - wat u over de verwarming van de hottub moet weten | Kirami

 

Genießen die schönen Bademomente! Entdecken unsere umfangreiche Auswahl an Zubehören und auschecken die Badefassmodelle von Kirami!