Deksels

Deksels

 

Hottubdeksel - wat u over hottubdeksels moet weten | Kirami
ABS kunststof  en Rondje isolerende afdekking

V: Wat is het nut van een deksel?

A: Aanbevolen wordt bij de hottub een deksel te kopen, omdat door verdamping van water de verwarmingstijd langer wordt. Het deksel kan warmteverlies tijdens de verwarming voorkomen. Het deksel voorkomt ook dat er sneeuw en vuil in het bad komt. Na een pauze is het plezieriger om een hottub voorzien van een deksel weer in gebruik te nemen. 

Voor baden van M-formaat kan een kunststof- of isolatiedeksel worden gekozen. Voor hottubs van L- en XL-formaat is er een isolatiedeksel. 

V: Waarom zijn er geen houten deksels?

A: Houten deksels buigen al naar gelang de weersomstandigheden. Kunststof- en kunstleren deksels zijn gemakkelijker schoon te houden en gaan veel langer mee dan houten deksels. Kunststof- en kunstleren deksels zijn ook lichter en daardoor gemakkelijker over het bad te plaatsen en eraf te nemen. 

V: Tegen welke belasting is het deksel bestand?

A: De deksels zijn zeer goed bestand tegen sneeuwbelasting. Het kunststofdeksel is koepelvormig, waardoor de sneeuw er gemakkelijk afglijdt. Het isolatiedeksel is versterkt met een metalen steun, waardoor het ook bestand is tegen zware winterse omstandigheden. Ga niet op het deksel staan; door puntbelasting kan het deksel beschadigd raken. De deksels zijn om veiligheidsredenen zo gedimensioneerd dat ze een redelijke belasting verdragen.

V: Wat is het voordeel van een isolatiedeksel?

A: Het doel van het isolatiedeksel in om de warmte beter vast te houden. Dat is vooral van belang, wanneer de hottub is uitgerust met een warmhouder. Het isolatiedeksel is ook gemakkelijk hanteerbaar, omdat hij kan worden dubbelgevouwen. Dubbelgevouwen neemt het deksel minder ruimte in. De vouw in het midden maakt het ook gemakkelijk om tijdens de opwarming de watertemperatuur te controleren of het water te mengen, zonder dat u het hele deksel hoeft te verwijderen.

V: Blijft het deksel met harde wind op z’n plaats?

A: Bij een deksel worden altijd onderdelen meegeleverd voor bevestiging aan de hottub. Bij een kunststofdeksel worden rubberen bevestigingsringen meegeleverd en bij een isolatiedeksel vaste riemen. Aan de lambrisering van de hottub worden contradelen bevestigd voor het vastzetten van de rubbers en riemen.

V: Kan het deksel zo worden afgesloten dat kinderen het niet open krijgen?

A: Bij onze deksels is een veiligheidsslot als accessoire verkrijgbaar. Het veiligheidsslot is een riem die over het deksel heen wordt gelegd en met een sleutel aan de andere kant wordt vastgezet. Dit voorkomt dat kinderen het deksel zelf kunnen openen. Vanaf begin 2019 worden isolatiedeksels standaard met afsluitbare riemen geleverd.

Lees ook: EU-norm verhoogt de veiligheid van hottubs

 

Voor Kirami is met name de veiligheid van kleine kinderen belangrijk, wat centraal stond bij het werken aan de norm | Kirami
Voor Kirami is met name de veiligheid van kleine kinderen belangrijk, wat centraal stond bij het werken aan de norm | Kirami

V: Kan het deksel tijdens het leeglopen op het bad blijven liggen?

A: Het kunststofdeksel kan worden vastgezogen op het bad - daarom moet er bij het leegmaken altijd een luchtspleet zitten tussen het bad en het deksel. Bij het leeglopen verhindert een luchtdicht deksel de toegang van lucht, wat ertoe kan leiden dat het deksel bij sterke onderdruk ingedeukt raakt.

 

Genießen die schönen Bademomente! Entdecken unsere umfangreiche Auswahl an Zubehören und auschecken die Badefassmodelle von Kirami!