Sociale verantwoordelijkheid: een kwestie van attitude en kwaliteit

Sociale verantwoordelijkheid: een kwestie van attitude en kwaliteit

 

Bij Kirami geloven we dat sociale verantwoordelijkheid gelijkstaat aan veilige producten, grondige evaluatieprocedures voor materialen en een engagement voor materialen die hun nut dag na dag bewijzen. We hechten er ook veel belang aan dat we betrouwbaar zijn en een goede werkgever zijn, en proberen zoveel mogelijk samen te werken met lokale ondernemingen.

Kirami Oy is een familiebedrijf dat werd opgericht in 2001 en sinds 28 mei 2021 deel uitmaakt van de Harvia Group. De oprichters van Kirami zijn trouwens nog steeds werkzaam binnen het bedrijf. Kirami is een winstgevende onderneming die haar financiële verplichtingen stipt op tijd nakomt en is met een productie van zo’n 10.000 hottubs per jaar ’s werelds grootste hottub-producent.

Producten voor jaren plezier

De hottubs van Kirami, FinVision sauna en Outstanding-producten zijn vervaardigd om jaren plezier aan te beleven. Kirami-producten worden met grote vakkennis en met enkel en alleen de allerbeste materialen vervaardigd in Finland. Logisch dus dat de meeste van onze producten mogen dan ook het Finnish Key Flag-symbool mogen dragen. De ontwerpers van Kirami hebben grote voeling met het Scandinavische én Centraal-Europese klimaat en met de impact ervan op de eigenschappen en het gebruik van hottubs en sauna’s. Daardoor zijn onze producten bestand tegen alle weersomstandigheden, van de guurste winters tot zomerse hittegolven.

Kirami-hottubs en -sauna’s zijn perfect traceerbaar: elk verwarmingselement, elke hottub en elke sauna is uitgerust met een serienummer waarmee we precies kunnen nagaan waar en wanneer ze werden vervaardigd. Bovendien zijn er voor elke hottub en sauna van Kirami reserveonderdelen beschikbaar, zo gaan ze nóg langer mee.

Alle Kirami-producten zijn met de grootste zorg ontworpen en gepolijst. Zo zijn onze rookafvoeren gemaakt uit duurzaam roestvrij staal, terwijl de verwarmingselementen uit militair aluminium bestaan. Onze kachels zijn specifiek ontworpen voor gebruik in een hottub, en hetzelfde geldt voor onze rookafvoeren, die door een gespecialiseerde schouwfabriek worden geproduceerd. Al ons materiaal is beschermd tegen corrosie en bevat enkel roestvrije onderdelen. Ons hout ten slotte is in de meeste gevallen PEFC-gecertificeerd.

De FinVision-sauna van Kirami werd ontworpen en voorgemonteerd door professionele Finse saunabouwers. De producten uit de Outstanding-reeks zijn gemaakt uit cortenstaal, wat ze een ongelooflijke duurzaamheid bezorgt. Cortenstaal zorgt voor een stevige en stabiele oxide-coating en vermijdt zo corrosie op het onderliggende metaal.

Vertrouwen in lokale experten

Het volledige productieproces vindt plaats in onze kantoren in het Finse Sastamala, gaande van het ontwerp over de vervaardiging tot het testproces. Zo is elk product perfect in orde en is de klant zeker dat hij bij zijn levering alle gevraagde accessoires ontvangt. Ook van onze partners verwachten we hoogstaande producten en verantwoorde procedures. We streven naar langdurige samenwerkingen, niet alleen met onze leveranciers, maar ook met onze andere partners. Meer dan 90% van onze leveranciers zijn gevestigd in Finland, en de meeste onderdelen zijn afkomstig van leveranciers die gevestigd zijn binnen een straal van ongeveer 100 km van ons gebouw in Sastamala. 

Recycling van materialen en minimale verpakking

De meeste materialen in onze producten kunnen gerecycled worden, en bovendien gebruiken we ook gerecyclede materialen. Het hout in onze producten bevat geen giftige stoffen en kan dus worden afgebroken door verbranding. Ook de plastic en metalen onderdelen van onze hottubs kunnen gerecycled worden.

Voor onze productverpakkingen streven we ernaar om zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken, met de garantie uiteraard dat de klant zijn product in perfecte staat ontvangt. Voor het transport van onze materialen maken we gebruik van een hele reeks speciale paletten en containers: na de levering gaan deze gewoon terug naar de producent en kunnen ze veel langer gebruikt worden. 

Recycling van overschotjes

Hout bestemd voor Kirami is perfect op maat gesneden en levert dus geen overschotten op, terwijl plastic-restjes worden gerecycled. Voor alle materialen streven we naar optimale efficiëntie. We wijzen onze leveranciers regelmatig op het belang van een juist gebruik van onze materialen en van de bijbehorende afvalstromen.

Gebruiksvriendelijk

De vervaardiging en ingebruikname van onze producten is enorm gebruiksvriendelijk; zo zitten er bij al onze producten duidelijke en begrijpbare gebruikshandleidingen. Op onze website vindt de klant ook tal van info terug, bijvoorbeeld in de vorm van afbeeldingen en productfiches, FAQ’s en video’s. Contactaanvragen worden beantwoord door onze eigen experten, die onze producten zeer goed kennen en steeds het juiste advies kunnen geven.

Betrokken bij EU-wetgeving

Kirami was de enige Finse hottub-producent die actief betrokken werd bij de opmaak van de nieuwe Europese standaard voor veiligheidsvereisten en testmethodes voor particuliere hottubs. Vooral de veiligheid van kleine kinderen staat centraal bij Kirami en was dan ook van essentieel belang in de voorbereidingen van de standaard.

De Europese standaard kwam tot stand met de hulp van heel wat spelers, denk maar aan ondernemingen uit de sector zelf, maar ook veiligheidsinstanties zoals het Finnish Safety and Chemicals Agency (Tukes) en andere Europese instanties. De standaard houdt rekening met tal van aspecten; niet alleen op het vlak van veiligheid, maar ook qua technische details, kwaliteit en andere richtlijnen. Dit alles met als hoofddoel om ervoor te zorgen dat de klant zeker is van een veilige installatie wanneer hij een gestandaardiseerd product bestelt.

Lees hier wat onze verdelers zeggen over de kwaliteit van Kirami-producten