Kirami verdrievoudigt oppervlakte voor productie van sauna’s

Kirami Oy

Nieuwsbrief 3 maart 2021

Bijna alle sauna’s zijn bestemd voor export

Hottub-fabrikant Kirami verdrievoudigt oppervlakte voor productie van sauna’s

Het Finse Kirami Oy, ‘s werelds grootste hottub-fabrikant, richtte in 2020 de Sauna Factory op in Sastamala; hier wordt de FinVision-sauna geproduceerd, vandaag een waar exportfenomeen. Om te voldoen aan de constant groeiende vraag, zeker vanuit andere Europese landen, wordt nu al gekeken naar een uitbreiding van de fabrieksgebouwen. Zo zijn er plannen om de productgroep van sauna’s te vergroten en nam Kirami ook een nieuwe Development Manager aan, die verantwoordelijk wordt voor het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe saunaproducten.

 

Amper enkele maanden na de bouw wordt het gebouw van Kirami’s Sauna Factory al verdrievoudigd qua oppervlakte | Kirami - FinVision -sauna
Amper enkele maanden na de bouw wordt het gebouw van Kirami’s Sauna Factory al verdrievoudigd qua oppervlakte.

 

Development Manager Mika Pitkänen is verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling van de nieuwe saunaproducten van Kirami | Kirami
Development Manager Mika
Pitkänen is verantwoordelijk voor
het ontwerp en de ontwikkeling van
de nieuwe saunaproducten van
Kirami.

In november 2020 bouwde Kirami de ‘Sauna Factory’-vestiging. Hier worden niet alleen de Kirami FinVision-sauna’s vervaardigd, maar ook twee afzonderlijke hottubs. 

“Afgelopen november kochten we vlak naast ons huidige gebouw een 500 m² groot terrein waar we de productie van sauna’s konden centraliseren. De Europese vraag naar sauna’s blijkt echter zo groot te zijn dat we opnieuw moeten uitbreiden om aan de vraag te voldoen”, zo vertelt Kirami-Managing Director Mika Rantanen. 

Kirami huurde een industriehal in Sastamala; hier zullen onder andere onderdelen van de FinVision-sauna worden afgewerkt en geassembleerd. De nieuwe fabriek is 1.100 m² groot, goed voor een investering van zo’n 50.000 euro.

Op 1 maart 2021 wordt het nieuwe gebouw in gebruik genomen. Tegelijk zullen er 5 extra werknemers aan de slag gaan, naast de 5 personen die vandaag al actief zijn in de Sauna Factory.

Kirami blijft voor de productie van zijn hottubs ook actief in Sastamala, waar alles 20 jaar geleden begon.

 

 

 

 

“De Finse sauna is een perfect exportproduct voor Europa”

Kiramin kehityspäällikkö Mika Pitkänen on pitkän linjan ammattilainen saunojen suunnittelussa ja rakentamisessa | Kirami
Kirami’s Development Manager
Mika Pitkänen beschikt over een
grote professionele ervaring op het
vlak van het ontwerp en de bouw
van sauna’s.

Door de groeiende populariteit van sauna’s nam Kirami Mika Pitkänen aan als Development Manager van de Sauna Factory. Pitkänen beschikt over grote ervaring in de saunawereld; hij is opgeleid als ambachtelijke timmerman en heeft ruim 13 jaar ervaring op het vlak van ontwerp en productie van sauna’s.

Bij Kirami zal hij het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe producten op zich nemen. Zo zal hij onder andere een nieuwe productielijn ontwerpen voor het nieuwe fabrieksgebouw.

Volgens Pitkänen is Kirami nog maar net begonnen met het commercieel aanbieden van sauna’s in Finland. Vandaag zijn de sauna’s nog vooral bestemd voor export naar andere Europese landen.

“De Finse sauna en haar accessoires vormen een uitstekend exportproduct, dat in het buitenland erg hoog staat aangeschreven. Sauna’s worden wereldwijd steeds populairder, met een grotere vraag als gevolg. Ik kijk ernaar uit om nieuwe sauna’s van nul te ontwerpen. Kirami streeft ernaar om in de toekomst een schitterende en unieke saunafamilie te ontwerpen die zowel voor export als voor de Finse markt geschikt zal zijn”, aldus nog Pitkänen.

 

Aanvullende informatie: 

Tel: +358 10 574 2172
email: info@kirami.fi

 

Voor meer informatie rond de FinVision-sauna van Kirami, kijk op de website

Afbeeldingen

 

Kirami Oy werd opgericht in 2001 en staat bekend om zijn hoogstaande zwembaden en hottubs. Met een jaarlijkse productie van zo’n 10.000 hottubs is het wereldwijd de grootste hottub-producent. Met de ‘Outstanding by Kirami’- productgroep wordt het aanbod uitgebreid met tuindecoratie, grill-apparatuur en buitenhaarden. De onderneming telt 30 medewerkers en realiseert een omzet van 16 miljoen euro. www.kirami.fi, www.outstanding360.fi