Kirami lanceert een nieuwe sauna voor de Europese markt

Persbericht 08.12.2021

De Kirami FinVision ‘Nordic misty’-sauna brengt de spa-sfeer naar je tuin

 

Kirami, ‘s werelds grootste hottub-fabrikant, breidt zijn gamma uit met een gloednieuwe sauna. De Kirami FinVision ‘Nordic misty’-sauna kan niet alleen gebruikt worden als traditionele sauna, maar ook als relax-ruimte, volledig in de sfeer van een stoombad. Deze nieuwe sauna werd speciaal ontwikkeld voor de Europese markt en wordt volledig afgewerkt bij de klant geleverd, zodat ze onmiddellijk gebruikt kan worden.

De Kirami FinVision ‘Nordic misty’-sauna is een logisch vervolg op de modulaire Kirami FinVision-sauna, een absoluut succesverhaal voor Kirami. Deze Kirami FinVision-sauna werd in 2019 gelanceerd en is een bestseller op de Europese markt, zeker in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe Nordic misty-sauna speelt sterk in op de verwachtingen van de Europese klant.

“De Nordic misty is een kant-en-klare sauna. Ze wordt volledig afgewerkt bij de klant geleverd, zodat deze alleen nog de elektronische kachel in het stopcontact moet steken", aldus Kirami-CEO Mika Rantanen.

Anders dan bij de eerste Kirami FinVision-sauna is de nieuwe Nordic misty-sauna zelfs uitgerust met een vooraf geïnstalleerd dak. Dankzij de beperkte afmetingen kan ze ook gebruikt worden in kleinere tuinen. Het enige waar de klant voor moet zorgen, is een stabiele ondergrond, zoals grind of een betonplaat.

 

Gecombineerde elektrische kachel en stomer, op vraag van de klant

De Kirami FinVision Nordic misty-sauna kreeg het Virta Combi-verwarmingselement van Harvia mee, een combinatie van een elektrische kachel en een stomer.

“De elektrische kachel en de stomer waren een vraag van onze klanten. Voor ons, Finnen, zijn infusies met etherische oliën de basis van een sauna, terwijl Centraal-Europeanen meer geneigd zijn om sauna te combineren met een spa-ervaring. Met de Virta Combi-kachel van Harvia heeft de saunagebruiker de keuze tussen een traditionele kachel en een stoomfunctie”, zo voegt Rantanen toe.

De Virta Combi-kachel heeft een watertank die constant zachte stoom produceert. Daarnaast is de kachel uitgerust met een zeepbakje waar je saunageuren in kunt leggen, plus een roestvrijstalen rooster voor zakjes met aromageurstoffen. Met het bedieningspaneel bedien je zowel de kachel als de ledverlichting in de sauna.

Het elegante en moderne ontwerp van het verwarmingselement past perfect bij de duidelijke en eenvoudige stijl van de Nordic misty-sauna. Aan de buitenzijde is de sauna afgewerkt in tijdloze zwarte spar, terwijl de muren en plafonds aan de binnenkant uit donker en warmtebehandeld espenhout zijn gemaakt. Alle oppervlakken van de sauna werden in de fabriek behandeld en met de hand afgewerkt.

 

Kirami FinVision Nordic misty-sauna

Dankzij haar afmeting van 5,3 m² is de Nordic misty-sauna geschikt voor 4 tot 6 personen. De grote ramen brengen de natuur naar binnen en de deur en ramen zijn gemaakt uit mat glas. Het geheel weegt zo’n 1000 kg en is volledig afgewerkt 2,53 m hoog.

De Nordic misty-sauna wordt geleverd inclusief zitbanken en ledverlichting, plus de Harvia Virta-combi met elektrische kachel en stoomelement. De sauna start bij een prijs van € 14.990, exclusief de kachel. De sauna is verkrijgbaar in het Kirami-verdelersnetwerk.

  • Afmetingen: oppervlakte 5,3 vierkante meter, hoogte 2,55 meter, breedte 2,25 meter, diepte 2,3 meter, gewicht ongeveer 1.000 kilo.
  • Ontworpen voor 4-6 personen. 
  • Vervaardigd uit panelen van spar en warmtebehandeld espenhout
  • Kleuren: buitenzijde zwart (panelen uit sparrenhout), interieur en plafonds donker (warmtebehandeld espenhout).
  • Glazen wand en deur in mat glas, ledverlichting
  • Harvia Virta Combi elektrische kachel en stomer HL110SA, vermogen 10,8 kW

 

Voor meer info: 

Arja Saarikoski, Export verkoop, Kirami Oy, +358 50 357 7403, arja.saarikoski@kirami.fi

 

Meer info over de Nordic misty-sauna op de website

 

 

Kirami oy is een familiebedrijf dat werd opgericht in 2001. Sinds 28 mei 2021 maakt het deel uit van de Harvia Group. Kirami bekendstaat om hottubs en baden van hoge kwaliteit. Niet alleen de Kirami-hottubs kennen een enorme groei, ook de Kirami FinVision-sauna's van het bedrijf zijn erg populair geworden. Het Outstanding by Kirami-assortiment omvat barbecues, buitenhaarden en buitendecoratieproducten. Het bedrijf heeft tussen de 30 en 90 mensen in dienst, afhankelijk van het seizoen.