Hottubproducent Kirami Oy - heeft een exportkantoor in Turku geopend

De export van ’s werelds grootste hottubproducent wordt nu ook vanuit Turku verzorgd. | Kirami

De export van ’s werelds grootste hottubproducent wordt nu ook vanuit Turku verzorgd.

Kirami heeft behoefte aan meer export- en logistiekdeskundigen voor haar nieuwe exportkantoor.

’s Werelds grootste hottubproducent, Kirami Oy, heeft een exportkantoor in Turku geopend. In de nieuwe vestiging in Telakkaranta werken op dit moment vijf personen, maar de bedoeling is om meer vakmensen op het gebied van export en logistiek aan te nemen. Al meer dan 40% van Kirami’s hottubs wordt geëxporteerd.

Het idee voor het opzetten van een Kirami-exportkantoor in Turku rijpte vorig jaar.

– Een steeds groter deel van onze productie wordt geëxporteerd en de vraag naar onze producten in het buitenland lijkt alleen maar te groeien Tegelijk daarmee groeit ook de behoefte om meer export- en logistiekdeskundigen te werven. In Sastamala hebben we al bijzonder deskundig personeel en we hebben nu een kantoor in Turku geopend om het aantrekken van nieuwe vakmensen te vergemakkelijken, vertelt Kirami-directeur Mika Rantanen.

Kirami-hottubs en FinVision-sauna’s worden vooral naar West- en Midden-Europa en Groot-Brittannië geëxporteerd, maar de verste klanten zitten tot in Japan. We werken al jaren doelbewust aan de export.

– Door de omvang van onze markt hebben we meer ervaren en taalvaardige logistiek- en expeditiedeskundigen nodig die bekend zijn met exportactiviteiten en de internationale markten. Het is voor ons belangrijk dat we mensen vinden die naast Engels met name ook Duits of Zweeds spreken. Ook aan mensen die Spaans, Italiaans en andere minder voorkomende talen spreken is behoefte.

 

Turku is de poort naar Europa | Kirami - Warmer feelings.
Turku is de poort naar Europa

 

Turku is de poort naar Europa

Er waren vele redenen om het kantoor in Turku te vestigen.

– Turku is een uitstekende poort naar Zweden en van daaruit naar de Europese markten. Het is handig om hier partners uit te nodigen, omdat Turku dankzij het vliegveld en de haven goede verbindingen heeft met de rest van de wereld. In Turku zijn veel mogelijkheden om logies voor gasten te regelen en bezoeken aan onze fabriek in Sastamala verlopen vlot. Onze verkopers die in Sastamala werken hebben ook een werkplek in het kantoor in Turku waar ze buitenlandse gasten kunnen ontmoeten, vervolgt Rantanen.

De productie van Kirami-hottubs en sauna’s blijft in Sastamala, waar het bedrijf in 2001 zijn activiteiten begon. Kirami, dat dit jaar haar 20-jarig bestaan viert, is echter in de huidige wereldsituatie niet van plan dit groots te vieren.

– Ter ere van het jubileumjaar zullen we wel onze wederverkopers en werknemers in het zonnetje zetten, want dankzij hen heeft het bedrijf jaar in jaar uit kunnen groeien.

 

Meer informatie:

Mika Rantanen, directeur, Kirami Oy, mika.rantanen@kirami.fi

 

Foto’s 

Kirami Oy is een in 2001 opgericht familiebedrijf, dat bekendstaat om baden en hottubs van hoge kwaliteit. Kirami produceert jaarlijks ca. 10.000 hottubs en is daarmee de grootste hottubproducent ter wereld. De productfamilie Outstanding by Kirami breidt het productassortiment uit met tuininterieur, barbecues en buitenvuren. Het bedrijf heeft 30 mensen in dienst en de omzet bedraagt 16 miljoen euro. www.kirami.fi

 

Nieuws in de Finse media:

Aamuset

Paljuvalmistaja Kirami Oy avasi vientikonttorin Turkuun

Alueviesti

Paljuvalmistaja Kirami Oy avasi vientikonttorin Turkuun

Kokemäenjokilaakson Uutiset

Kirami avasi uuden myyntikonttorin, tuotanto pysyy Sastamalassa

Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti

Maailman suurimman paljuvalmistajan vientiä hoidetaan myös Turusta

Åbo Underrättelser

Världens största tillverkare av badtunnor öppnar kontor i Åbo – söker nu språkkunnig personal

Lauttakylä

Kiramin toimitusjohtaja Mika Rantanen: "Vuonna 2006 mahdoton alkoi tuntua mahdolliselta"

 

 

Labels