De nieuwe Kirami Sauna Factory werd opgericht

 Kari Suutarinen bouwt de FinViosion sauna | Kirami Sauna Factory
Kirami Sauna Factory: Kari Suutarinen bouwt de FinViosion sauna

De nieuwe Sauna Factory werd opgericht om aan de grote vraag naar FinVision-sauna’s te voldoen

’s Werelds grootste hottubproducent, het Finse Kirami Oy, exporteert al meer dan 40% van z’n hottubs. Het nieuwste exportsucces is de Kirami FinVision-sauna, die vooral in Duitsland wordt verkocht. Kirami’s nieuwe vestiging, de Sauna Factory, werd opgericht om te verzekeren dat aan de grote vraag kan worden voldaan. Kirami viert dit jaar z’n 20-jarig bestaan met een bijzonder positief exportvooruitzicht.

Mika Rantanen, directeur van Kirami | Kirami Sauna Factory 
Mika Rantanen, directeur van Kirami

Vanaf afgelopen voorjaar heeft de fabriek van hottubproducent Kirami in Sastamala op volle capaciteit gedraaid. De vraag naar hottubs en de FinVision-modulesauna is zo groot dat de capaciteit van de bestaande productieruimten en onderaannemers niet meer voldoende was. In november 2020 opende Kirami de Sauna Factory, waarin de productie van de FinVision-sauna en twee veelgevraagde hottubs, de Premium Grandy XL minipool en de Original Tiny, wordt geconcentreerd. De productie van de andere producten blijft in de oude ruimten.

De FinVision-sauna kwam een jaar geleden op de markt en de productie ervan vond in hoofdzaak extern plaats. Vooral in West- en Midden-Europa en op de Britse eilanden brak de sauna door.

– De sauna wordt zo goed verkocht dat we onze productieruimte hebben uitgebreid met 500 m2 door een hal te kopen in de buurt van onze eigen fabriek. Onze onderaannemer vervaardigt de onderdelen en geeft ze een oppervlaktebehandeling, wij verzorgen de rest in de Sauna Factory. In de Sauna Factory zetten we om de drie dagen een nieuwe FinVision-sauna op de wereld, zodat onze levertijden korter worden, vertelt Mika Rantanen, directeur van Kirami.

In de Sauna Factory wordt op dit moment gewerkt door het huidige personeel van Kirami, maar in het voorjaar beginnen we met het rekruteren van nieuwe vakmensen De nieuwe vestiging zal werk bieden aan 5-6 mensen. De investering bedraagt ca. 150.000 euro.

 

Doelbewust werken aan de export

Kirami werkt al jaren doelbewust aan de export en nu begint dit werk vruchten af te werpen.

– We hebben ijverig internationale beurzen bezocht en ons wederverkopersnetwerk in de wereld uitgebreid. Dankzij ons uitgebreide netwerk zijn onze producten volop zichtbaar geweest, is de belangstelling ervoor toegenomen en is de verkoop organisch gegroeid, zegt Rantanen.

De groei van de internationale vraag komt voor een deel ook door de coronapandemie, die ertoe heeft geleid dat mensen meer tijd thuis doorbrengen en geld uitgeven om zich daar te vermaken.

De FinVision-sauna is in Finland nog helemaal niet op de markt gebracht, omdat alles wat gereedkwam is geëxporteerd. Het grootste exportland is Duitsland.

– Duitsers zijn geïnteresseerd in Finse producten en daar hebben we de meest showmodellen staan, wat de verkoop vast bevordert. Het rustieke uiterlijk van de tuinsauna spreekt aan, omdat het iets heel anders is dan de traditionele tonsauna waaraan de mensen in West- en Midden-Europa zijn gewend. Daarnaast wordt de FinVision-sauna kant-en-klaar afgeleverd, wat voor de klant gemakkelijk is, vertelt Taina Hujo-Oittinen van Kirami’s exportafdeling.

De Original Tiny hottub overkwam hetzelfde als de FinVision-sauna: de vraag nam zo explosief toe dat ook de productie van deze hottub naar de Sauna Factory werd verplaatst. Ook de populariteit van de Premium Grandy XL minipool is gestaag gegroeid zonder marketing.

 

Kirami wordt 20 jaarKirami 2021 | Kirami täyttää 20 vuotta | Warmer feelings

In 2021 bestaat Kirami al 20 jaar. Volgens Mika Rantanen is de tijd snel gegaan.

– Nu vind ik het geweldig. We bestaan nog steeds en we zijn bijna elk jaar gegroeid. In het begin durfden we nog niet te denken dat we ooit ’s werelds grootste hottubproducent zouden zijn, maar al in 2006 kregen we het gevoel dat het mogelijk zou moeten zijn.

Door de huidige situatie in de wereld is Kirami niet van plan z’n 20-jarige bestaan groots te vieren, maar het is wel van plan om z’n wederverkopers en werknemers ter ere van het jubileumjaar in het zonnetje te zetten.

 

Meer informatie:

Arja Saarikoski, export, Kirami Oy, arja.saarikoski@kirami.fi

 

Meer informatie over de Kirami FinVision-sauna op de website.

 

Productfoto’s

 

Kirami Oy is een in 2001 opgericht familiebedrijf, dat bekendstaat om baden en hottubs van hoge kwaliteit. Kirami produceert jaarlijks ca. 10.000 hottubs en is daarmee de grootste hottubproducent ter wereld. De productfamilie Outstanding by Kirami breidt het productassortiment uit met tuininterieur, barbecues en buitenvuren. Het bedrijf heeft 30 mensen in dienst en de omzet bedraagt 16 miljoen euro. www.kirami.fi, www.outstanding360.fi